WEBINAARI: Power BI – datan visualisointi

Aika: 24.11.2020 klo 14:00 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 20.11.2020
Kouluttaja: Maija Andersson Business Intelligence Expert ​​​​​​​Pinja Group Oy
Kenelle Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostunee datan visualisoinnista. Erityisesti koulutus sopii Power BI:n alkeet osaaville henkilöille, jotka haluavat oppia tekemään visuaalisesti näyttäviä ja helppokäyttöisiä raportteja.

Tiesitkö, että 90% sisäistetystä tiedosta on visuaalista?

Datan visualisointi on helppoa – ja samalla ihan hirveän vaikeaa! Oikein valittu visuaali näyttää halutun tiedon selkeästi ja näyttääkin vielä kivalta; huonosti valittu kuvaaja voi taas pahimmillaan piilottaa tai vääristää dataa.

Mutta mistä sitten tietää pitäisikö visualisointiin käyttää taulukkoa, pylväsdiagrammia vai löytyisikö Power BI:n custom visuaaleista jotain sopivaa? Yksiselitteistä säännöstöä ei valitettavasti ole olemassa, mutta tässä koulutuksessa käydään kuitenkin läpi hyödyllisiä vinkkejä siihen, milloin mikäkin visualisointi on sovelias, miten ne kannattaa asetella raporttisivulle ja mistä lähteä liikkeelle värien käytön kanssa.

Webinaarissa läpikäydyt periaatteet sopivat kaikkeen raportointiin välineestä riippumatta. Esimerkeissä hyödynnetään Microsoftin Power BI -työkalua ja käydään myös jonkin verran läpi Power BI:n ominaisuuksia.

Kenelle: Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostunee datan visualisoinnista. Erityisesti koulutus sopii Power BI:n alkeet osaaville henkilöille, jotka haluavat oppia tekemään visuaalisesti näyttäviä ja helppokäyttöisiä raportteja.

Ilmoittauduthan 20.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Johdanto
Tiedon visualisointi

• Mitä on tiedon visualisointi
  • Visualisoinnin tavoitteet

Parhaita käytänteitä

• Raporttien asettelu
  • Visuaalin valinta
  • Lisää visuaaleja Custom Visuals galleriasta
  • Visualisointien muotoilu
  • Käyttöliittymäominaisuudet
  • Värien käyttö
  • Teemojen käyttöönotto
  • Mobiilinäkymän visualisointi

Aikaa kysymyksille

Webinaariin osallistuminen:

Tarvitset vain tietokoneen, nettiyhteyden ja kuulokkeet/kaiuttimet. Ennen koulutusta saat sähköpostiin osallistumislinkin, jota klikkaamalla verkkokoulutus avautuu.
Live-verkkokoulutuksen lisäksi sinulla on mahdollisuus katsoa koulutus tallenteena kuukauden ajan koulutuksen jälkeen. Voit kerrata, tai jos et pääset live-koulutukseen, voit katsoa tallenteen oman aikataulusi mukaan.

Jäsenetuhinta 180€ + alv 24%, Normaalihinta 280€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla.
Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Maija Andersson Business Intelligence Expert ​​​​​​​Pinja Group Oy

Maija Andersson toimii Pinjalla BI asiantuntijana, konsulttina ja koulutusvastaavana. Maija rakastaa numeroita, dataa, tiedon visualisointia ja selkeitä raportteja. Maija on työskennellyt Power BI:n parissa vuodesta 2016 lähtien ja kouluttanut suunnilleen yhtä kauan. Kouluttajana Maijalla on rauhallinen ja innostava ote ja hän käy asiat läpi selkeiden esimerkkien kautta.