Päästövähennyskoulutus 5.5.2021 | webinaari

Aika: 5.5.2021 klo 10:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 27.4.2021
Kouluttaja: AFRY:n hiilijalanjälkiasiantuntijat
Kenelle Yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille.

Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Tutustu Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin?

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen. Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä. Koulutus toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Ilmastositoumuksen esittely

Johdanto yritysten ilmastopäästöihin – miksi vähentää päästöjä ja asettaa ilmastotavoitteita?

Päästölaskennan perusteet ja standardit
• GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
• Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
Päästötiedon raportointi
Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta
Päästöjen laskenta

Lisätietoja: Koulutusten sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen,
eero.yrjo-koskinen@chamber.fi

Jäsenhinta 490,00 € + alv 24 %
Normaalihinta 590,00 € + alv 24 %

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

9.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
10.00 koulutus alkaa
12.15 lounastauko
16.00 koulutus päättyy