WEBINAARI: Koronan kurittamien kassavirtojen pelastaminen

Aika: 8.4.2020 klo 14:00 - 15:00
Ilmoittaudu viimeistään 7.4.2020
Kouluttaja: Riku Lehtinen.

Näin pidät kassan kuivilla koronasta huolimatta

Ongelma: Koronan aiheuttamat taloudelliset vaikutukset tulevat todennäköisesti olemaan kauaskantoisempia ja syvempiä kuin itse epidemia. Näin kävi 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisin jälkipyörteissä. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana ilmenneiden kolmen suurimman taloushäiriön kansantaloudelliset vaikutukset korjaantuivat nopeasti, mutta kriisit jättivät jälkensä yrityksiin pitkäksi aikaa. Ilman tutkimustuloksia yrittäjät eivät tiedä, miten he voivat loiventaa koronan aiheuttamaa kuolemanlaaksoa niin, että rahat eivät lopu kassoista tai jos loppuvat, niin pohjakosketukset saavutetaan mahdollisimman nopeasti ja rahoitusvajeet ovat maltillisia.

Ratkaisu: Vaikka 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisin aikana vallitsivat erilaiset poliittiset, teknologiset ym. ympäristöolosuhteet, niin niiden vaikutuksissa kassavirtoihin ja talouteen muutoinkin oli monia yhteisiä piirteitä. Tutkimustiedot näistä auttavat käsillä olevan ongelman ja niiden ratkaisemisen talousmallinnuksessa. Finnvera, pankit ja monet muut tahot tarjoavat nyt rahoitusta yrityksille, jotta ne selviävät käsillä olevan kuolemanlaakson yli. Koulutuksessa kerrotaan, miten laaditaan sellaiset laskelmat, joiden avulla rahoituspäätökset syntyvät nopeasti.

Arvo: Inhimillisten kärsimysten minimointi kassavirtojen hallinnan kautta on tämän koulutuksen ykkösmissio. Raha rauhoittaa – tässä tapauksessa ensinnäkin tieto kassavirroista (myös miinusmerkkisistä) ja toiseksi tieto työvälineistä, jotka mahdollistavat selviytymisen omin voimin ja mahdollisesti myös ulkopuolisen rahoituksen saamisen koronakurimuksesta selviytymiseksi.

Ilmoittauduthan 7.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin webinaariin ennen koulutusta. Esitysmateriaali lähetetään meilitse osallistujille webinaarin jälkeen.

klo 14    Webinaari alkaa

Älä tee näitä virheitä, jos koronan vaikutukset iskevät yritystoimintaasi!
Varmin tapa ajautua konkurssiin on olla tekemättä mitään tai jatkaa elämää niin kuin ennenkin! Suomessa ja koko maailmassa ei taida nyt olla yhtään yritystä, johon korona ei jollain tavalla vaikuttaisi. Toiseksi varmin tapa menettää kaikki on tehdä paniikissa vääriä päätöksiä. Koulutuksessa kerrotaan myös, mistä ei ainakaan kannata säästää!

Neljä askelta ensiavuksi koronan kurittaman kassan pelastamiseksi
”Kassakriisiä ei ole se, että maksut myöhästyvät eräpäivistä vaan se, että eräpäivät myöhästyvät maksuista.”

Yhdeksän kohdan tsekkauslista tarkemman talousmallin luomiseksi
Tässä tsekkauslistassa käydään läpi tuotot, kulut, tase-erät ja erityisesti prosessien sitomat käyttöpääomat!

Toimintatavan muutos koronasta kuntoisuuteen
Kun ensiaputoimet on saatu hoidettua, talousmalli on ajan tasalla sekä rahoitus turvattu, voidaan totutut toimintatavat miettiä uudelleen.

Älä unohda kassavirtojen seurantaa!
Joka päivä saadaan tarkempaa tietoa pandemian elinkaaren kulloisestakin vaiheesta ja sen vaikutuksista myyntiin, kustannuksiin, prosesseihin jne. Talousmallinnusta ja toimintapaa kannattaa seurata kirjanpitoraporttien tahdissa eli kuukausittain. Miten kirjanpitotiedoista saadaan selville kassavirrat, selviää tästä koulutuksesta!

klo 15.00   Webinaari päättyy

”Koulutuksen avulla löydät keinot koronan kurittaman kassatilanteen kunnostamiseksi sekä saat tietoa siitä, mitä virheitä nyt ei ainakaan kannata hätiköiden tehdä!”

Jäsenetuhinta 120 € + alv 24 %
Normaalihinta 190 € + alv 24 %

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin webinaariin ennen koulutusta

Riku Lehtinen, pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy

Kouluttajana on LJK Riku Lehtinen. Hän on Suomen kokeneimpiin lukeutuva liikkeenjohdon konsultti erityisalueenaan talousmallinnus jo vuodesta 1976 lähtien.

Pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy:ssa. Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen