WEBINAARI: Kilpailuetua ihmisoikeusvastuusta 16.3.2021

Aika: 16.3.2021 klo 10:00 - 15:00
Ilmoittaudu viimeistään 9.3.2021
Kouluttaja: Merja Pentikäinen, Hanna Liappis, Eero Yrjö-Koskinen
Kenelle Ihmisoikeusvastuun ymmärtämisestä kiinnostuneille yrityksille ja yhteisöille.

Yrityksiin ja muihinkin toimijoihin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan.

Vastuullisuudella on positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan, menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen. Erityisesti sosiaalisen vastuun ja sen perustana olevan ihmisoikeusvastuun merkitys vahvistuu. Siksi erilaisten organisaatioiden on tärkeää tietää, mitä ihmisoikeusvastuu on, miten se toteutuu niiden toiminnassa ja minkälaista hyötyä ja kilpailuetua ihmisoikeusvastuun toteuttamisesta voi saada. Koronakriisin myötä vastuullisuuden merkitys on entisestään korostunut.

Koulutuksessa
• valotetaan ihmisoikeusvastuun kansainvälisiä periaatteita ja linjauksia
• avataan ihmisoikeusvastuun merkitys ja sisältö käytännönläheisesti ja esimerkein
• kuullaan yrityspuheenvuoroja vastuullisuustyön toteuttamisesta eri yrityksissä
• jaetaan tietoa Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksesta

Koulutus sopii erityisesti yritysten ja organisaatioiden johdolle sekä vastuullisuuden jalkauttamisen käytännön johtamisesta ja koordinoinnista vastaaville henkilöille. Koulutuksen sisällössä huomioidaan tarvittaessa myös pienempien toimijoiden, kuten pk-yritysten, tarpeet.

Koulutuksen sisältö
• Mitä ihmisoikeudet ovat ja miten ihmisoikeudet liittyvät yritysten ja yhteisöjen toimintaan
• Yritysvastuuta ja ihmisoikeusvastuuta koskevien YK:n ja OECD:n linjausten perusesittely
• YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden merkitys
• Yritysesimerkit vastuullisuustyön toteuttamisesta

*****************************************************
Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Kauppakamarin puheenvuoro
• Ihmisoikeussitoumuksen esittely
• Ilmastositoumuksen esittely

Mitä ovat ihmisoikeudet? Miten ne liittyvät yritysten ja yhteisöjen toimintaan? Ihmisoikeusvastuun hyödyt.

Ihmisoikeusvastuun kansainväliset periaatteet ja linjaukset: YK:n ja OECD:n linjaukset, erityisesti YK:n ohjaavat periaatteet.

Yrityspuheenvuorot

Syväsukellus Ihmisoikeussitoumukseen, sparrauspajat ja keskustelua

*****************************************************

Lisätietoja: Koulutusten sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija
Eero Yrjö-Koskinen, eero.yrjo-koskinen@chamber.fi

Jäsenhinta 490,00 € + alv 24 %
Normaalihinta 590,00 € + alv 24 %

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

10.00 tilaisuuden avaus
12.15 lounastauko
15.00 yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

*****************************************************

Tilaisuuden järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Kouluttajina toimivat Keskuskauppakamarin ihmisoikeusjärjestelmän rakentamisesta vastanneet ihmisoikeus- ja yritysvastuuasiantuntija OTT Merja Pentikäinen, yritysvastuuasiantuntija, yritysvastuun johtamisjärjestelmiin erikoistunut FM Hanna Liappis ja vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen.