WEBINAARI: Intensiivinen kassaturva

Ilmoittaudu tästä

Aika: 1.9.2020 klo 9:00 - 10:30
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 31.8.2020 klo 12 mennessä
Kouluttaja: Riku Lehtinen
Kenelle Koulutus on tarkoitettu toimitusjohtajille ja hallituksen jäsenille sekä muille liiketoiminnan ja talouden ammattilaisille.

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Vallinneen kriisin ja poikkeuksellisen tilanteen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset ovat kauaskantoisempia ja syvempiä kuin vielä edes tiedetään!

Näin kävi 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisinkin jälkipyörteissä. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana ilmenneiden kolmen suurimman taloushäiriön kansantaloudelliset vaikutukset korjaantuivat nopeasti, mutta kriisit jättivät jälkensä yrityksiin pitkäksi aikaa. Ilman tutkimustuloksia yrittäjät eivät tiedä, miten he voivat loiventaa poikkeuksellisen tilanteen aiheuttamaa kriittistä tilannetta niin, että rahat eivät lopu tai jos loppuvat, niin pohjakosketukset saavutetaan mahdollisimman nopeasti ja rahoitusvajeet ovat maltillisia.

Vaikka 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisin aikana vallitsi erilaiset poliittiset, teknologiset ym. ympäristöolosuhteet, niin niiden vaikutuksissa kassavirtoihin ja talouteen muutoinkin oli monia yhteisiä piirteitä. Tutkimustiedot näistä auttavat käsillä olevan haasteen ja niiden ratkaisemisen talousmallinnuksessa. Finnvera, pankit ja monet muut tahot tarjoavat nyt rahoitusta yrityksille, jotta ne selviävät käsillä olevan poikkeuksellisen tilanteen yli ja uuteen nousuun. Koulutuksessa kerrotaan, miten laaditaan sellaiset laskelmat, joiden avulla kassaa ei päästetä kuihtumaan. Lisäksi laskelmat toimivat myös tarvittavien rahoituspäätösten vahvana tukena.

Webinaarin avulla löydät keinot kriisin kurittaman kassatilanteen turvaamiseksi ja tarvittaessa pelastamiseksi. Lisäksi webinaarissa saat tietoa siitä, mitä virheitä nyt ei ainakaan kannata hätiköiden tehdä!

Koulutus on tarkoitettu toimitusjohtajille ja hallituksen jäsenille sekä muille liiketoiminnan ja talouden ammattilaisille

Sisältö

Älä tee näitä virheitä, jos poikkeustilanteen vaikutukset iskevät yritystoimintaasi!

• Varmin tapa ajautua konkurssiin on olla tekemättä mitään ja jatkaa elämää niin kuin ennenkin! Suomessa ja koko maailmassa ei taida olla nyt yhtään yritystä, johon poikkeuksellinen tilanne ei jollain tavalla olisi jo vaikuttanut.
• Toiseksi varmin tapa menettää kaikki on tehdä paniikissa vääriä päätöksiä. Koulutuksessa kerrotaan myös, mistä ei ainakaan kannata säästää!

Neljä askelta ensiavuksi kassan pelastamiseksi

• ”Kassakriisiä ei ole se, että maksut myöhästyvät eräpäivistä vaan se, että eräpäivät myöhästyvät maksuista.”

Yhdeksän kohdan tsekkauslista tarkemman talousmallin luomiseksi helpottamaan joko syvimmästä notkahduksesta selviämistä tai jo uuteen nousuun valmistautumisessa

• Tässä tsekkauslistassa käydään läpi tuotot, kulut, tase-erät ja erityisesti prosessien sitomat käyttöpääomat! Kaikki tärkeät osa-alueet, jotka on huomioitava poikkeustilanteessa.

Toimintatavan muutos poikkeustilanteesta uuteen nousuun

• Kun poikkeuksellisen tilanteen vaatimat tarvittavat toimet on saatu hoidettua, talousmalli on ajan tasalla sekä rahoitus turvattu, voidaan totutut toimintatavat miettiä uudelleen ja lähteä valmistautumaan kohti uutta nousua.

Älä unohda kassavirtojen seurantaa!

• Joka päivä saadaan tarkempaa tietoa poikkeustilanteen vaikutuksista ja sen heijastuksista myyntiin, kustannuksiin, prosesseihin jne. Talousmallinnusta ja toimintatapaa kannattaa seurata kirjanpitoraporttien tahdissa eli kuukausittain. Miten kirjanpitotiedoista saadaan selville kassavirrat, selviää tästä koulutuksesta!

Miksi osallistua koulutukseen?

1. Saat eturivin paikalta tietoa siitä, miten turvata ja tarvittaessa pelastaa yrityksen kassa poikkeuksellisessa tilanteessa!
2. Inhimillisten kärsimysten minimointi onnistuu kassavirtojen hallinnan kautta, ja se on tämän koulutuksen ykkösmissio!
3. Raha rauhoittaa – tässä tapauksessa ensinnäkin tieto kassavirroista (myös miinusmerkkisistä) ja toiseksi tieto työvälineistä, jotka mahdollistavat selviytymisen omin voimin ja mahdollisesti myös ulkopuolisen rahoituksen saamisen poikkeuksellisesta tilanteesta selviytymiseksi!

Ilmoittauduthan 31.8. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Hinta

Jäsenetuhinta 180€ + alv 24%
Normaalihinta 280€ + alv 24%

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

klo 8.45-9          Liittyminen webinaariin
klo 9                  Webinaari alkaa
klo 10.30           Webinaari päättyy

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Riku Lehtinen, pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy

Riku Lehtinen, pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy

Kouluttajana on LJK Riku Lehtinen. 
Pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja, Strategic Accounting Finland Oy. Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen.
Riku on Suomen kokeneimpiin kuuluva liikkeenjohdon konsultti, erityisalueenaan talousmallinnus. Hän on konsultoinut ja kouluttanut tuhansia yrityksiä ja ihmisiä niin yksityisellä, julkisella kuin kolmannella sektorilla vuodesta 1976 lähtien.
Riku on analysoinut neljällä vuosikymmenellä yli 6.000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa muun muassa johtamisen, markkinoinnin, tuotannon, prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, fuusioiden sekä konsernikokonaisuuksien ja niiden osien näkökulmista

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.