Vuosilomalaki ja sen uudistukset

Aika: 27.2.2020 klo 8:45 - 12:00
Paikka: Helsingin seudun kauppakamarin koulutustilat, Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki
Ilmoittaudu viimeistään 23.2.2020
Kouluttaja: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle henkilöstöasioista vastaaville, esimiehille, palkanlaskijoille ja kaikille, jotka vastaavat työsuhdeasioita.

Vuosilomalain muutokset tulivat voimaan 1.4.2019 ja niitä sovelletaan 1.4.2019 alkaneen lomanmääräytymisvuoden lomaoikeuteen.

Muutosten myötä työntekijälle tulee oikeus vuosilomaa täydentäviin lisävapaapäiviin siltä osin, kuin työntekijän täydeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaitsema vuosiloma alittaa 24 päivää sairaudesta tai lääkinnällisestä kuntoutuksesta johtuvan poissaolon vuoksi.

Koulutuksessa lakimies Kirsi Parnila käy läpi vuosilomalain soveltamista ja lakimuutosten sisältöä käytännön työssä. Kuulet mm. miten vuosilomaa ansaitaan, miten vuosilomapalkka lasketaan erilaisissa työsuhteissa ja muutostilanteissa, sekä miten vuosiloma tulee antaa ja minkälaisista asioista työntekijän kassa voidaan sopia.

Koulutuksessa Parnila käy monipuolisesti läpi vuosilomalain soveltamista käytännön työssä. Luvassa on tiiviis ja  runsaasti tietoa sisältävä katsaus vuosilomalakiin hyvien esimerkkien avulla.

Vuosiloman ansainta

• ansaintasäännöt
  • vuosilomaa kerryttävä poissaolo

Vuosiloman ansainta työkyvyttömyyden ja kuntoutuksen ajalta (muutos 1.4.2019)

• vuosilomaa täydentävien lisävapaapäivien kertyminen
  • lisävapaapäiväoikeuden päättyminen
  • työsuhteen päättymisen vaikutus lisävapaapäiviin
  • korvaus  lisävapaapäiviltä

Vuosiloman ja lisävapaapäivien antaminen

• loman jakaminen ja sen rajat
  • ajankohdan määrääminen ja siitä sopiminen
  • loman antaminen poissaolotilanteissa
  • säästövapaan uudet mahdollisuudet
  • vuosilomana siirtäminen sairausloman vuoksi

Vuosilomapalkka ja – korvaus

• vuosilomapalkan laskeminen eri tilanteissa
  • muutostilanteet
  • maksamisajankohta
  • lomakorvaus lomapalkan sijasta
  • lomaraha/lomaltapaluuraha

Kenelle:
Koulutus on hyödyllinen henkilöstöasioista vastaaville, esimiehille, palkanlaskijoille ja kaikille, jotka vastaavat työsuhdeasioita.

”Tekniikka toimii erittäin hyvin striimissä.”
”Selkeä ulosanti ja vankka kokemus lomapalkoista.”

8.45 Ilmoittautuminen ja aamiaistarjoilu

9.00 Vuosiloman ansainta

• ansaintasäännöt
  • vuosilomaa kerryttävä poissaolo

Vuosiloman ansainta työkyvyttömyyden ja kuntoutuksen ajalta (muutos 1.4.2019)

• vuosilomaa täydentävien lisävapaapäivien kertyminen
  • lisävapaapäiväoikeuden päättyminen
  • työsuhteen päättymisen vaikutus lisävapaapäiviin
  • korvaus  lisävapaapäiviltä

Vuosiloman ja lisävapaapäivien antaminen

• loman jakaminen ja sen rajat
  • ajankohdan määrääminen ja siitä sopiminen
  • loman antaminen poissaolotilanteissa
  • säästövapaan uudet mahdollisuudet
  • vuosilomana siirtäminen sairausloman vuoksi

Vuosilomapalkka ja – korvaus

• vuosilomapalkan laskeminen eri tilanteissa
  • muutostilanteet
  • maksamisajankohta
  • lomakorvaus lomapalkan sijasta
  • lomaraha/lomaltapaluuraha

12.00 Tilaisuus päättyy

Tarjoilut: Aamiaistarjoilu 8.45 ja kahvitarjoilu klo 10.15

STRIIMIN OHJEET

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan Helsingin seudun kauppakamarin asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Jäsenetuhinta 390,00 €
Hinta 490,00 €

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.

Lisäksi Parnila toimii Palkanlaskenta- ja Työsuhde-tietopalvelujen päätoimittajana.