Vientiprosessit toimii -Kauppakamarin vientipäivä

Aika: 20.11.2018 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Sokos hotel Lakeus, Torikatu 2, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 13.11.2018
Kouluttaja: Marika Nummila
Kenelle viennin parissa työskentelevälle, niin aloittelevalle kuin jo pidemmän kokemuksen omaavalle

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Huom! Uusi ajankohta! Koulutusesitteessä oli 7.11.2018 – uusi aika 20.11.2018!

Vienti vetää, mutta yrityksen sisällä kuluu aikaa turhien asioiden setvimiseen. Ehkä myös turhia kuluja syntyy? Kiire kulminoituu siihen hetkeen, kun tavaroita jo lastataan pihalla odottavaan rekkaan. Sitten alkaakin jo jälkiseuranta lisäselvittelyjen muodossa. Tuttu tarina, monessa yrityksessä. Tarjolla on nyt uusi, koko vientiprosessia terävöittävä koulutus!

Koulutuksessa haetaan positiivista muutosta toimintatapoihin, oivalluksia tosi elämän käytännön haasteisiin. Päämääränä on kehittää vientitoimitusten sujuvuutta ja saada aikaan kestävää ja myönteistä kehitystä omaan toimintaympäristöön, ymmärtämällä vientitapahtuman eri osien keskinäiset riippuvuudet. Päivään mahtuu alustusta eri aiheista ja työpajaosuus. Koulutuksen jälkeen hallitsette vientitapahtumia ja vientikuluja.

Kenelle? Koulutus soveltuu ihan jokaiselle viennin parissa työskentelevälle, niin aloittelevalle kuin jo pidemmän kokemuksen omaavalle.

Sisältö

Prosessi, Asiakirjat ja Automatisointi
– Viennin lyhenteitä, Viennin suunnittelu
– Vientitapahtuma, Kokonaisprosessi ja sen tehostaminen
– Dokumentit, Automatisointi

Made in Finland
– Alkuperään liittyviä lyhenteitä, Alkuperäasiat kuntoon
– Etuusalkuperäsäännöt, Alkuperäkriteerit

Tullinimike
– Miksi se on tärkeä? Mikä se on?
– Nimikkeistöt, Nimikkeen valintapolku

Karsi turhat kulut toimitusketjusta – hinta tehtaan portilla vai asiakkaan varastossa?

Yleisimmät kompastuskivet ja käytännön haasteet

Tärkeimmät huomioitavat ennen kaupantekoa ja vientitapahtumaa

Muutama sana toimituslausekkeista
– Kuka vastaa Tullille? Kuka vastaa verottajalle?

Jälkiseuranta
– Yleisimmät ongelmat tavaran saapuessa

Tiedonhaku

Pohdintoja ja oivalluksia työpajoissa

Hinta

Jäsenhinta 385€/hlö +alv 24%
Normaalihinta 585€/hlö +alv 24%.
Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen.

Hinta sisältää kahvitarjoilut, koulutuksen, koulutusmateriaalit ja lounaan.

Peruutusehdot:
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen.

Ohjelma

8.45 kahvit suolaasen kans
9.00 koulutus alkaa
11.30 lounas
14.00 kahvit makian kera
16.00 koulutus päättyy

Marika Nummila

Marika Nummila

Asiantuntijana toimii Marika Nummila, Samex Solutions Oy.
Marikalla on pitkä ja vankka ydinosaaminen viennin ja tullauksen parissa. Hän on työskennellyt aitiopaikalla huolintaliikkeen ammattiosaajana vastaten vienneistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Marika toimii Samexilla päivittäin vientitullauksen asiakastuessa sekä tiiviissä yhteistyössä Tullin asiantuntijoiden kanssa.
Lähes 700 henkilöä yli kolmestasadasta suomalaisesta vientiyrityksestä on osallistunut Marikan koulutuksiin ja hän on saanut erinomaista palautetta iloisesta, tehokkaasta ja asiakaslähtöisestä asiantuntijuudestaan.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.