Vientikaupan sopimukset ja tuotteiden suojaaminen

Aika: 3.6.2021 klo 9:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 2.6.2021 klo 15

Koulutuksessa käydään läpi kansainvälisen kauppasopimuksen keskeinen juridiikka sekä tuotteiden suojaaminen kansainvälisessä kaupassa. Miksi sopimuksia tehdään? Millainen on hyvä sopimus? Yleistä viennin sopimusten laatimisesta sekä miten sopimusprosessi tulisi järjestää yrityksessä?

Lisäksi tutustutaan Yleisiin sopimusehtoihin kansainvälisessä kaupassa (YSE:t) ja toimituslausekkeisiin, Kansainväliseen kauppalakiin – CISG sekä amerikkalaisiin sopimuslausekkeisiin.

Miksi tuotteita kannattaa suojata ja millainen on yrityksen IPR-strategia? Mitkä ovat yleisimmät suojamuodot kansainvälisessä ympäristössä ja miten suojaa haetaan?

Koulutus on suunnattu kaikille vientikaupan parissa työskenteleville henkilöille, niin alalle juuri tulleille kuin kokeneemmallekin henkilöstölle, jotka haluavat päivittää tietojaan vientikaupan sopimuksista ja tuotteiden suojaaminen kansainvälisessä kaupassa.

Tilaisuuden kouluttajina toimivat Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntijat Marko Silen ja Maija Kärkäs.

Kansainvälinen kauppasopimus ja juridiikka, kouluttaja Marko Silen klo 9-14

• tauko klo 9.50.00 -10.00
  • tauko klo 10.50-11.00
  • lounastauko 12-13

• Miksi sopimuksia tehdään?
  • Millainen on hyvä sopimus?
  • Yleistä viennin sopimusten laatimisesta
  • Miten sopimusprosessi tulisi järjestää yrityksessä?
  • Ylivoimainen este, koronatilanne
  • Kenen kanssa kauppoihin – ostajan taustojen tarkistaminen
  • Sopimusneuvottelujen merkitys
  • LOI, MOU, NDA – kannattaako tehdä?
  • Virheet tarjouksessa, tilauksen peruuttaminen – miten toimia?
  • Yleiset sopimusehdot kansainvälisessä kaupassa (YSE:t) ja toimituslausekkeet
  • EU:n kilpailuoikeus sopimuksissa
  • Oman vastuun rajoittaminen
  • Keinoja turvata kauppahintasaatavaa
  • Kansainvälinen kauppalaki – CISG
  • Yleisimmät tavat järjestää kansainvälinen jakelu: agentti- ja jälleenmyyntisopimukset
  • Reklamaatiot, takuut ja niiden hoito
  • Miten sopimus irtisanotaan tai puretaan?
  • Riitojen ratkaisu kansainvälisessä kaupassa
  • Amerikkalaisia sopimuslausekkeita
  • Mistä löytyy sopimusmalleja kansainväliseen kauppaan?
  • Kerrataan opittua – käytännön tapausharjoituksia

Tuotteiden suojaaminen kansainvälisessä kaupassa, kouluttaja Maija Kärkäs klo 14-16

• tauko klo 15.00 -15.15
  • Miksi tuotteita kannattaa suojata?
  • Millainen on yrityksen IPR-strategia?
  • Mitkä ovat yleisimmät suojamuodot kansainvälisessä ympäristössä?
  • Miten suojaa haetaan?

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 495€
Hinta 695€

Hintoihin lisätään alv 24%.