Asiantuntijasta esimieheksi – uudelle esimiehelle

Aika: 11.11.2020 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, B-halli, kokoustila B90, 2. kerros.
Ilmoittaudu viimeistään 6.11.2020
Kouluttaja: Henrietta Aarnikoivu
Kenelle Tuoreille esimiehille tai tehtäviin siirtyville, ei ole pahitteeksi myöskään pitempään toimineille esimiehille

Miten ottaa haltuun esimiesrooli ja menestyä esimiehenä, kun on vahva asiantuntijatausta? Miten yhdistää mahdolliset asiantuntijatehtävät ja esimiesrooli kestävästi? Mitkä ovat keskeisiä tekijöitä esimiesroolin haltuunotossa ja työstämisessä työyhteisöjen tilannetekijät huomioiden?

Tässä vuorovaikutteisessa koulutuksessa saat työvälineitä ja hyviä vinkkejä roolinvaihdoksen johdosta syntyviin eri tilanteisiin. Päivän jälkeen osaat huomioida alaisten yksilöllisyyden sekä johtaa ja motivoida heitä paremmin. Sinulla on myös hyvä käsitys siitä, miten asiantuntijatehtävät ja esimiesrooli yhdistetään kestävästi ja millainen rooli esimiehellä on työnantajan edustajana.

Uuden roolin haltuunotto sujuu harvoin vain sormia napsauttamalla. Muuttunut rooli aiheuttaa usein hämmennystä entisten kollegoiden ja uuden esimiehen välisissä vuorovaikutussuhteissa. Kollegoille saattaa syntyä mielikuva siitä, ettei uuden esimiehen kanssa voi enää jakaa samoja asioita kuin ennen. Esimieheksi siirtyneen taas voi olla vaikea löytää oma tapansa johtaa.

Asiantuntijasta esimeheksi -koulutuksen teemoja ovat:

• Esimiesroolin haltuun ottaminen ja työstäminen – esimiesrooli pääroolina
    • Esimiestehtävän näkyväksi tekeminen – jaettu ymmärrys esimiehen tehtävästä
    • Esimiestyön perusta – mistä esimiestyö saa sisältönsä
    • Esimiehen tapa toimia – mitä tekemällä syntyy paras lopputulos
    • Esimiehenä arjessa – yksilöitä johtava, vuorovaikutteinen ja motivoiva esimies
    • Ristiriitatilanteiden haltuun ottaminen
    • Miten tästä eteenpäin?

Ilmoita 5, maksa 4!

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikkiin kauppakamarin koulutuksiin voit osallistua myös etäyhteydellä!

Ilmoittauduthan 6.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Esimiesroolin haltuunottaminen ja työstäminen – esimiesrooli pääroolina

• Esimies työnantajan edustajana – esimiehen erityinen rooli
  • Asennoituminen esimiehiyteen ja motivaatiotekijät
  • Esimiesrooli pääroolinaEsimiestehtävän näkyväksi tekeminen – jaettu ymmärrys esimiehen tehtävistä
  • Työyhteisön suhtautuminen: pesäero vai kahden kauppa?
  • Toimenpiteet esimiesroolin haltuunottamiseksi: mitä, miten, milloin, kenelle ja miksi?
  • Delegoinnin jalo taito

Esimiestyön perusta – mistä esimiestyö saa sisältönsä?

• Esimiehen tehtävät lähtökohtana yrityksen perustehtävä
  • Johtamisen kivijalka: missio, visio, strategia ja arvot
  • Merkityksen luominen

Esimiehen tapa toimia – mitä tekemällä syntyy paras lopputulos?

• Esimiestyön V10 työkaluna
  • Tahtoa ja tekoja
  • Suorituksen johtaminen

Esimiehenä arjessa – yksilöitä johtava, vuorovaikutteinen ja motivoiva esimies

• Alaisten ja yksilöllisyyden huomioiminen
  • Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
  • Motivaation tukeminen

Miten tästä eteenpäin?

”Henrietta on erinomainen kouluttaja ja hänellä on selkeä ulosanti ja hyvät esiintymistaidot. Oman lisänsä koulutukseen toi Henrietan omakohtainen vahva kokemus esimiestyöstä. Kerrankin kouluttaja joka jaksoi pitää mielenkiinnon koko koulutuspäivän ajan. Mukaan saatu materiaali on myös hyvä.”

”ISO KIITOS Henrietalle. Päivä oli todella antoisa, oli äärimmäisen mielenkiintoista kuulla oikeita tapauksia tosielämästä. Henrietan kaltaista asiantuntijaa on ilo kuunnella, eritoten koska hän tietää mistä puhuu.”

”Henrietta on suorapuheinen ja innostava kouluttaja. Häntä kuuntelee jatkossakin mielellään ja hän osaa luoda luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin sekä rohkaisee osallistujia keskusteluun.”

Jäsenetuhinta 365€/hlö
Hinta 525€/hlö

Hintoihin lisätään +alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

8:45 ilmoittautuminen aukeaa ja kahvit suolaasen kans
9:00 Tervetuloa, kauppakamari
9:10 Koulutus alkaa
11:30 lounas
14:00 kahvit makian kans
16.00 koulutus päättyy

Ratkaisukeskeinen valmentaja, YTM Henrietta Aarnikoivu, ProTulos Oy

Kouluttajana toimii ratkaisukeskeinen valmentaja, YTM Henrietta Aarnikoivu, ProTulos Oy. Henrietta on ProTulos Oy:n perustaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus esimiehenä ja esimiestyön sekä johtamisen kehittäjänä. Puhujana ja valmentajana hänen onnistumisestaan kertovat erinomaiset asiakaspalautteet ja uskolliset asiakkaat.