WEBINAARI: Työsuhteen päättäminen henkilökohtaisilla perusteilla

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 27.4.2020
Kouluttaja: lakimies Alexa Kavasto
Kenelle Henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka työssään tarvitsevat tietoa työsuhteisiin liittyvistä asioista.

Työsopimuslakia muutettiin henkilöön perustuvan irtisanomissääntelyn osalta 1.7.2019. Jatkossa irtisanomisperustetta arvioitaessa otetaankin kokonaisharkinnassa entistä korostetummin huomioon työnantajan palveluksessa olevien työntekijöiden lukumäärä.

Ajankohtaisessa koulutuksessa käsitellään henkilöön perustuvaa irtisanomista sekä työsuhteen päättämistä yhteisellä sopimuksella irtisanomisen sijasta. Koulutuksessa saat tuoreimman tiedon lisäksi mukaasi runsaasti malliasiakirjoja. Koulutus on hyödyllinen henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka työssään tarvitsevat tietoa työsuhteisiin liittyvistä asioista.

Koulutuksessa saat vastauksen muun ohella seuraaviin kysymyksiin:
• Minkälaisia riskejä koeaikapurun suorittamiseen voi liittyä ja miten ne voidaan välttää?
• Mikä on varoituksen merkitys irtisanomiskynnyksen ylittymiseen? Missä tilanteissa
työntekijä tulee uudelleensijoittaa?
• Minkälaista dokumentaatiota tarvitaan, jotta irtisanomismenettely on mennyt lain mukaisesti?
• Milloin työntekijän sairaus muodostaa päättämisperusteen?
• Voidaanko jatkuvasti alisuoriutuvan työntekijän työsuhde päättää?
• Milloin päättämissopimus kannattaa tehdä irtisanomisen sijaan?
• Mitä ehtoja päättämissopimukseen voidaan laillisesti ottaa?

Ilmoittauduthan 21.4. mennessä TÄSTÄ tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi p. 040 533 8537.

Koulutus järjestetään yhdessä Oulun kauppakamarin kanssa.

Webinaarin ohjeet
Saat ennen tilaisuutta kalenterikutsun, millä osallistua Teams:n kautta pidettävään koulutukseen. Osallistu omalta koneeltasi. Tarvitset vain nettiyhteyden ja kuulokkeet. Webinaari toteutetaan livenä, voit esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun.

Päättäminen henkilökohtaisilla perusteilla
Koeaikapurku
Irtisanomiskynnyksen madaltaminen pienissä yrityksissä (tuli voimaan 1.7.2019)
Irtisanomisen ja purkamisen rajanvetoa
Erityisiä päättämistilanteita
• Työvelvoitteen laiminlyönti
• Ohjeiden vastainen menettely
• Luottamuspula
• Kilpaileva toiminta
• Yhteistyökyvyttömyys
• Luvattomat poissaolot
• Sairauden alentama työkyky
• Syyllistyminen rikokseen
• Sopimaton käytös ja yhteistyökyvyttömyys
• Päihteiden väärinkäyttö
Päättämismenettely
Sopimukset työsuhteen päättämisestä irtisanomisen vaihtoehtona

Osallistuminen päivän molempiin koulutuksiin (iltapäivällä Häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla):
jäsenetuhinta 390 € - normaalihinta 550 €.

Osallistuminen puolen päivän koulutukseen:
jäsenetuhinta 240 € - normaalihinta 340 €.

Hintoihin lisätään alv 24%. Osallistumismaksuun sisältyy sähköinen koulutusmateriaali ja luento.

Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Lakimies Alexa Kavasto, AK Law Oy

Asiantuntijana toimii väitöskirjatutkija, lakimies Alexa Kavasto. Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia teoksia ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.