Työlainsäädäntö uudistuu – live stream 23.1.2019

Aika: 23.1.2019 klo 8:45 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 20.1.2019
Kouluttaja: Lakimies Alexa Kavasto, Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka työssään tarvitsevat tietoa työsuhteisiin liittyvistä asioista.

Osallistu koulutukseen helposti etänä omalta koneeltasi. Koulutus lähetetään suorana.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi Internetyhteys toimii ja että koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Koulutuksessa käydään läpi työoikeuden ajankohtaisia muutoksia työoikeuteen erikoistuneen asiantuntijan avustuksella. Ajankohtaisina muutoksina on tullut voimaan esimerkiksi vaihtelevan työajan eli ns. nollatyösopimusten uudet täsmennetyt oikeusohjeet.

Lisäksi uudessa liikesalaisuuslaissa on täsmentynyt liikesalaisuuden määritelmä, joka yhtenäistää kilpailu- ja salassapitokiellon rikkomistilanteiden arviointia. Yrityksen mahdollisuuksia palkata oppisopimusopiskelija on myös kevennetty.

Koulutuksessa keskitytään myös tuoreen työaikalakiehdotuksen tärkeimpiin muutoksiin, joilla työpaikkakohtaiset työaikaratkaisut voidaan järjestää joustavasti yrityksen ja henkilöstön tarpeet huomioiden. Lisäksi luodaan katsaus vuosilomalain ajankohtaiseen tilanteeseen, työntekijästä johtuvan irtisanomisperusteen madaltamiseen pienissä yrityksissä ja muihin kaavailtuihin muutoksiin.

Ohje – tilaisuuteen osallistumiseen:

Saat 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset kirjautumaan tilaisuuteen.

• vaihtelevan työajan sopimukset
  • liikesalaisuuslain ja työsopimuslain muutokset
  • työaikalakiin kaavaillut uudistukset
  • vuosilomalain uudistuksen tilanne
  • oppisopimuksia koskeva lakimuutos
  • työntekijästä johtuvien irtisanomisperusteiden madaltaminen alle 10 työntekijää työllistävässä yrityksessä
  • muita 2019-2022 muita ajankohtaisia muutoksia työlainsäädännössä

JÄSENETUHINTA 380,00 € +alv 24 %
HINTA 480,00 € +alv 24 %

8.45 Yhteyden avaus

9.00 Ajankohtaista työlainsäädännössä

• Työsopimuslain ja työttömyysturvalain muuttaminen
    • vaihtelevan työajan sopimukset
    • irtisanomiskynnyksen madaltaminen pienissä yrityksissä (tarkoitus tulla voimaan 1.7.2019)
    • työsuhteen päättämisen jälkeinen karenssi
    • kilpailu- ja salassapitokiellon rikkomisen arviointi
    • oppisopimusopiskelijan palkkaaminen
  • Perhevapaita koskevat uudistukset (tarkoitus tulla voimaan 1.4.2019)
  • Työaikalain uudistus (tarkoitus tulla voimaan 1.1.2020)
  • Vuosilomalain uudistus (tarkoitus tulla voimaan 1.4.2019)
  • Ajankohtaista oikeuskäytäntöä

12.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Lakimies Alexa Kavasto, Helsingin seudun kauppakamari

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen