Työlainsäädännön ajankohtaispäivä

Aika: 17.9.2019 klo 9:15 - 16:00
Paikka: Sokos hotel Lakeus, kokoustila Aakee ykkönen, Torikatu 2, 60100 Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään 10.9.2019
Kouluttaja: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020. Tiedätkö mikä muuttuu ja miten uudistukset kannattaa huomioida?

Keskeisissä työsuhteita sääntelevissä laeissa on tapahtunut tai pian tapahtumassa merkittäviä muutoksia. Työaikalakiin on tehty kokonaisuudistus, vuosilomalakiin tuli kokonaan uusi lisävapaapäivämääräys sekä muita muutoksia. Myös perhevapaissa ja pienten yritysten irtisanomisperusteissa on tapahtunut muutoksia.

Työnantajan edustajan on pysyttävä ajan tasalla keskeisen työlainsäädännön muutoksista ja niiden taustoista. Tilaisuudessa käydään läpi ajankohtaiset lakimuutokset ja käytännön soveltaminen. Myös viimeaikaiset merkittävät oikeustapaukset käsitellään seikkaperäisesti.

Kouluttajana toimivan Kirsi Parnilan selkeä sanaisesta sekä käytäntöön vievästä esitystavasta pidetään laajasti.

Työaikalain kokonaisuudistus 1.1.2020

• Työaikalain soveltamisala
  • Työajaksi luettava aika
  • Laajemmat jouston mahdollisuudet
  • Uutta liittyen lisä- ja ylityöhön

Vuosilomalain muutokset 1.4.2019

• Vuosiloman ansainta työkyvyttömyyden ja kuntoutuksen ajalta
  • Vuosilomaa täydentävien lisävapaapäivien kertyminen
  • Lisävapaapäiväoikeuden päättyminen
  • Työsuhteen päättymisen vaikutus lisävapaapäiviin
  • Korvaus lisävapaapäiviltä
  • Loman ja lisävapaapäivien antaminen ja siirtäminen
  • Siirtymäsäännös

Muita vuosilomalain ongelmakohtia

Muutoksia perhevapaissa

ILMOITTAUDU MUKAAN –>

Vaihtelevan työajan sopimukset (nollatuntisopimukset, tarvittaessa kutsuttavat) ja niiden käyttö

• Käyttömahdollisuudet ja tilanteet
  • Puitesopimukset
  • Käytön rajoitukset
  • Vaihtelevan työajan sopimuksen tekeminen
  • Sairausajan palkan määräytyminen
  • Irtisanomisajan palkka

Työsopimuslain muutos

• Työntekijästä johtuva työsuhteen päättäminen pienissä yrityksissä
  • Muita työsuhteen päättämisasioita

Oikeuskäytäntöä

• Tuoretta oikeuskäytäntöä ja työneuvoston lausuntoja

Jäsenhinta 350,00€
Normaalihinta 450,00€

Hintoihin lisätään alv 24%. Hintoihin sisältyy ohjelmassa mainitut tarjoilut, aineisto sekä luento.

9:15 Ilmoittautuminen ja aamukaffit
9:30 Tilaisuus alkaa
12:00 Lounas
14:00 Päiväkaffit suolaasen kera
16:00 Kiitos tilaisuudesta!

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen ilmoittautumisajan  päättymistä. Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kolmea päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi perua maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Esteen sattuessa ilmoittautuneen henkilön tilalle voi tulla toinen. Lisätietoa ilmoittautumiseen