Työkykyä vai ei? Työntekijän työkyvyttömyys työnantajan näkökulmasta | striimi

Aika: 27.10.2021 klo 8:50 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 27.10.2021
Kouluttaja: Minka Hauta-aho ja Kati Mattinen
Kenelle HR-vastaavat, -päälliköt, esimiehet ja johtajat.

Työkyvyn heikentyessä on tärkeää selvittää jo varhaisessa vaiheessa, millaisia ratkaisuja työssä jatkamiseen on tarjolla. Koulutuksessa saat tietoa työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista tilanteissa, kun työntekijä sairastuu pidempiaikaisesti. Koulutuksessa käsitellään myös työeläkelaitoksen järjestämän ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä ja työkyvyttömyyseläkkeen saamisen edellytyksiä.

Koulutuksessa saat hyvän yleiskatsauksen siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja minkälaisia vaihtoehtoja työnantajalla on tilanteessa, jossa työntekijän työkyvyttömyys pitkittyy.

Koulutuksessa käydään läpi työnantajan vastuuta ja erilaisia vaihtoehtoja muun muassa oikeuskäytännön valossa.

Koulutuksessa käsitellään myös työeläkelaitoksen järjestämän ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä ja perehdytään ammatillisen kuntoutuksen keinoihin, kuten esimerkiksi työkokeiluun.

Työkyvyttömyyseläkkeiden osalta käsitellään työkyvyttömyyseläkkeen saamisen edellytyksiä, sitä, miten työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla voi työskennellä ja miten työskentely vaikuttaa työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Koulutuksen aiheita ovat muun muassa:

• työnantajan työturvallisuusvastuusta
  • työsuhteen päättäminen työkyvyttömyyden perusteella
  • terveydentila kiellettynä syrjintäperusteena
  • mitä ammatillisen kuntoutuksen järjestämiseksi edellytetään
  • työkyvyttömyyseläkkeet: mitä ne ovat ja kenelle niitä myönnetään?

8.50 Etäyhteyden avaaminen

9.00 Työkyvyn heikentyminen työlainsäädännön näkökulmasta

• työnantajan työturvallisuusvastuusta
  • sairauspoissaolot ja osa-aikaiset sairauspoissaolot
  • työsuhteen päättäminen työkyvyttömyyden perusteella
  • terveydentila kiellettynä syrjintäperusteena

Lakimies Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari

10.30 Työeläkelaitoksen järjestämä ammatillinen kuntoutus

• kenelle on tarkoitettu?
  • mitä tarkoittaa työnantajan näkökulmasta?
  • mitä ammatillisen kuntoutuksen järjestämiseksi edellytetään

Työkyvyttömyyseläkkeet

• mitä ne ovat ja kenelle niitä myönnetään?
  • työskentely työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla

Lakimies Minka Hauta-aho, Eläketurvakeskus

12.00 Tilaisuus päättyy

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Huom. Olemme ottaneet käyttöön uuden kauppakamarikaupan. Kaikki tilaisuudet ja koulutukset menevät ostoskorin kautta. Kannustamme tekemään henkilökohtaisen rekisteröinnin, jolloin maksullisissa koulutuksissa saatte heti jäsenetuhinnan ja ilmoittautuminen on vaivattomampaa.

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi, (06) 429 8100

Jäsenetuhinta 390€ + alv 24%
Normaalihinta 490€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.50 yhteys aukeaa
9.00 Koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 Tilaisuus päättyy

Kati Mattinen
Lakimies, VT
Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Minka Hauta-aho
Lakimies
Eläketurvakeskus

Minka Hauta-aho on toiminut lakimiehenä Eläketurvakeskuksen lakiosastolla reilun yhdentoista vuoden ajan. Hänen työhönsä kuuluu sekä kansallisen työeläkelainsäädännön soveltamista että kansainvälistä yhteistyötä.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.