Työelämän eettisyys ja vastuullinen johtaminen -striimi

Aika: 10.5.2019 klo 8:45 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 9.5.2019
Kouluttaja: Niina Ratsula, eettisen liiketoiminnan asiantuntija

Osallistu koulutukseen helposti etänä omalta koneeltasi. Koulutus lähetetään suorana.

Hoiva-alan laiminlyönnit, rahanpesu, #metoo, epäasialliset johtamiskäytännöt… Liiketoiminnan eettiset ongelmat ja vastuullinen johtaminen ovat viimeisen vuoden aikana herättäneet julkista keskustelua enemmän kuin koskaan. Organisaatiot koosta ja toimialasta riippumatta joutuvat nyt tarkastelemaan omia toimintatapojaan vastatakseen sidosryhmien kasvaviin odotuksiin. Suomessa liiketoimintaetiikan kysymykset usein liittyvät tilanteisiin, joissa ei suoraan toimita lainvastaisesti, mutta eettisen kompassin esiin kaivamista tarvitaan. Hyvä veli –verkostoja, pelolla johtamista, suosikkijärjestelmiä, silmien sulkemista, ongelmien peittelyä, konfliktien välttämistä ja niin edelleen.
Miten luoda oikein toimimisesta osa jokapäiväistä työkulttuuria? Mikä on viime kädessä johdon ja esimiehen vastuu eettisesti kestävien toimintakäytäntöjen varmistamisessa? Miten edistää työkulttuuria, jossa epäkohtiin saa ja uskalletaan puuttua? Miten liiketoimintaetiikka eroaa yritysten yhteiskuntavastuusta?

Aiheeseen sinut johdattelee liiketoiminnan ja työelämän eettisyyden asiantuntija Niina Ratsula, joka viime keväänä irtisanoutui pestistään Kemiran globaalin Ethics & Compliance –toiminnon johtajana ja perusti yrityksen, Code of Conduct Companyn, jonka tavoitteena on edistää työelämän eettisyyttä ja hyvää hallintoa Suomessa. Niina on suosittu luennoitsija, tietokirjailija ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja. Yrittäjyyden ohella Niina viimeistelee aiheesta väitöskirjaa sekä kirjoittaa parhaillaan neljättä tietokirjaansa joka kantaa työnimeä ”Oikein toimimisen kulttuuri – esimiehen opas eettisen organisaation rakentamiseksi”.

Mikäli organisaatiostasi osallistuu useampi henkilö etäyhteyden kautta, lisäosallistujat saavat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse (09 2286 0360, asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi).

Ohje live stream -osallistumiseen:

Tilaisuus lähetetään suorana ja osallistuminen onnistuu helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset katsomaan lähetystä.

Lähetyksen katsomiseen tarvitset vain internetyhteyden. Selaimeksi suosittelemme Chromea tai Firefoxia. Varmistathan myös, että organisaatiossasi ei ole estetty videoiden katsomista.

Tallenne on katsottavissa viikon ajan koulutustapahtumasta.

Jäsenetuhinta: 390,00 € + alv 24 %
Normaalihinta: 490,00 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella sähköinen materiaali, tallenne on katsottavissa viikon ajankoulutustapahtumasta.

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus

9.00 Työelämän eettisyys ja vastuullinen johtaminen

• mitkä ovat suomalaisen työelämän eettiset ongelmat? – Nordic Business Ethics -tutkimuksen tulokset
  • johdon ja esimiehen vastuu ja velvollisuudet väärinkäytösten, epäkohtien ja laiminlyöntien ehkäisemissä ja selvittämisessä
  • käytännön ratkaisuja ja työkaluja työyhteisön eettisyyden kehittämiseen

12.00 Tilaisuus päättyy

(Tilaisuudessa tauko noin klo 10.30-10.40)

Niina Ratsula Eettisen liiketoiminnan asiantuntija Code of Conduct Company

Niina Ratsula on intohimoinen liiketoimintaetiikan ja vastuullisen johtamisen puolestapuhuja. Viimeset 12 vuotta hän on toiminut pörssiyrityksissä liiketoimintaetiikan, compliance-ohjelmien, yritysvastuun, sisäisen valvonnan ja sisäisen tarkastuksen parissa globaalissa toimintaympäristössä ja ohessa valmistellut aiheesta väitöskirjaa. Ennen hyppäämistä yrittäjän saappaisiin hän toimi kansainvälisen pörssiyrityksen Ethics & Compliance -johtajana.