Työaikalain ja vuosilomalain muutokset

Ilmoittaudu tästä

Aika: 24.10.2019 klo 9:00 - 12:00
Paikka: Oma tietokone
Ilmoittaudu viimeistään 23.10.2019
Kouluttaja: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Keskeisiin työsuhteita säänteleviin lakeihin on tullut tai pian tulossa merkittäviä muutoksia. Työaikalakiin on tehty kokonaisuudistus, joka tulee voimaan ensi vuoden alusta. Vuosilomalakiin tuli kokonaan uusi lisävapaapäivämääräys ja muita muutoksia.

Työnantajan ja työnantajan edustajan on pysyttävä ajan tasalla keskeisen työlainsäädännön muutoksista ja niiden taustoista. Koulutuksessa käydään läpi ajankohtaiset lakimuutokset ja niiden käytäntöön soveltaminen.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.
Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Striimit ovat katsottavissa viikon ajan koulutuksen jälkeen.

Sisältö

9.00 aloitus
Työaikalain kokonaisuudistus 1.1.2020

 • työaikalain soveltamisala
 • työajaksi luettava aika; matka-aika, etätyö ym.
 • laajemmat jouston mahdollisuudet; työaikapankki, joustotyö, liukuva työaika
 • uutta liittyen lisä- ja ylityöhön

Vuosilomalain muutokset 1.4.2019

 • vuosiloman ansainta työkyvyttömyyden ja kuntoutuksen ajalta
 • vuosilomaa täydentävien lisävapaapäivien kertyminen
 • lisävapaapäiväoikeuden päättyminen
 • työsuhteen päättymisen vaikutus lisävapaapäiviin
 • korvaus lisävapaapäiviltä
 • loman ja lisävapaapäivien antaminen, maksaminen ja siirtäminen
 • siirtymäsäännös

12.00 Tilaisuus päättyy

Hinta

Jäsenhinta 390€
Normaalihinta 490€
Hintoihin lisätään alv 24%.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin  yöoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.
Lisäksi Parnila toimii Palkanlaskenta- ja Työsuhde-tietopalvelujen päätoimittajana.

Peruutusehto