Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen | striimi

Aika: 28.10.2021 klo 12:20 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 26.10.2021
Kouluttaja: OTM, lakimies Reetta Riihimäki, Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Koulutus on hyödyllinen henkilöstöasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka vastaavat työsuhdeasioista.

Millä edellytyksin työntekijöitä voi lomauttaa? Mikä on irtisanomisjärjestys, kun irtisanottavia on useampia?  Miten muun työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus eroavat toisistaan? Tässä puolen päivän koulutuksessa kuulet vastaukset muun muassa edellä esitettyihin kysymyksiin.

Koulutuksessa perehdytään keskeiseen lainsäädäntöön ja työnantajan velvoitteisiin liittyen tuotannollisista ja taloudellista syistä tapahtuvaan työvoiman vähentämiseen. Koulutuksessa käydään läpi lomautus- ja irtisanomisperusteet, sekä yhteistoimintalain asettamat velvoitteet.

Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen -koulutuksen aiheet:

• lomautusperusteet
  • kollektiiviset irtisanomisperusteet
  • yhteistoimintaneuvottelut työvoiman käyttöä vähennettäessä
  • muun työn tarjoaminen ja koulutusvelvollisuus
  • työllistymistä edistävä koulutus tai valmennus ja irtisanotun oikeus työterveyshuoltoon
  • takaisinottovelvollisuus

Kenelle:

Koulutuksen hyödyt:

• tiedät, millä edellytyksin työntekijöitä voi lomauttaa
  • tiedät, irtisanomisjärjestyksen tilanteissa kun irtisanottavia on useampia
  • tiedät, miten muun työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus eroavat toisistaan
  • osaat toimia lain edellyttämällä tavalla.

Tervetuloa koulutukseen!

Asiantuntija:
Lakimies Reetta Riihimäki, Helsingin seudun kauppakamari

12.20 Etäyhteyden avaaminen

12.30Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen

• lomautusperusteet
  • kollektiiviset irtisanomisperusteet
  • yhteistoimintaneuvottelut työvoiman käyttöä vähennettäessä
  • muun työn tarjoaminen ja koulutusvelvollisuus
  • takaisinottovelvollisuus

15.30 Tilaisuus päättyy

Huom. Olemme ottaneet käyttöön uuden kauppakamarikaupan. Kaikki tilaisuudet ja koulutukset menevät ostoskorin kautta. Kannustamme tekemään henkilökohtaisen rekisteröinnin, jolloin maksullisissa koulutuksissa saatte heti jäsenetuhinnan ja ilmoittautuminen on vaivattomampaa.

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi  (06) 429 8100

Jäsenetuhinta 390€ + alv 24%, Normaalihinta 490€ + alv 24%

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Reetta Riihimäki Lakimies, OTM Helsingin seudun kauppakamari

OTM Reetta Riihimäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin työsuhdeneuvontaa antavana lakimiehenä. Hän on työskennellyt aikaisemmin työsuhdeneuvojana työntekijäliitossa. Reetta Riihimäki on yksi KauppakamariTiedon Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.