Tulorekisteri – ilmoittaminen, korjaus ja kompastuskivet | striimi

Aika: 29.1.2021 klo 9:00 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 27.1.2021
Kouluttaja: Sari Wulff Toiminnallinen vastaava, OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö
Kenelle Tulorekisteriä käyttäville

Koulutuksessa perehdytään tulorekisterin ilmoittamismenettelyn käytännön kokemuksiin sekä tulorekisteri-ilmoittamisen periaatteisiin ja kompastuskiviin. Kuulet muun muassa, kuka saa tietoja tulorekisteristä ja miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin

Koulutuksessa käydään läpi mm.:

• kuka tietoja saa tulorekisteristä
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen
  • Ilmoittamisen yleisimmät virheet
  • taannehtivat korjaukset luontoisetuihin.

Asioita käydään läpi käytännönläheisesti ja esimerkkien avulla. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä tai kysyä paikan päällä mieltä askarruttavista asioista.

Koulutuksessa käsitellään Tulorekisterin käytännön kokemuksia ilmoittamismenettelystä. Lisäksi koulutuksessa käydään käytännönläheisesti ja esimerkkien avulla lävitse tulorekisteri-ilmoittamisen periaatteita ja kompastuskiviä. Päivän aikana avataan ilmoittamisen solmukohtia esimerkkien avulla. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä tai kysyä paikan päällä mieltä askarruttavista asioista.

Ilmoittauduthan 27.1. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Erityistä tietojen ilmoittamisesta

• pakolliset ja täydentävät tiedot
  • eri ilmoituskanavien käyttö
  • kuka saa tietoja tulorekisteristä?

Ilmoittamisen kompastuskivet

• yleisimmät virheet
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen

Tietojen korjaaminen

• taannehtivat korjaukset luontoisetuihin
  • lisämaksut
  • liikasuoritusten ja takaisinperittyjen tulojen ilmoittaminen
  • missä tilanteessa on korjattava poistamalla aiempi ilmoitus?
  • miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin?

Toiminnallinen vastaava Sari Wulff, Verohallinto

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Jäsenetuhinta 390,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 490,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.50 ilmoittautuminen je yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
taukoja
12.00 Tilaisuus päättyy

Sari Wulff, toiminnallinen vastaava OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Asiakaspalaute:

”Aina yhtä erinomainen esiintyjä ja rautainen osaaminen ei jää epäselväksi.”

”Olet aina yhtä loistava, Sari.”

”Esitys on aina selkeä ja tietopitoinen.”

”Asiastaan innostunut kouluttaja saa asian hyvin perille.”

”Erittäin hyvä esiintyjä! Esittää asiat selkeästi ja mieleenpainuvalla tavalla juuri sopivasti huumorilla höystettynä.”