Tulorekisteri – ilmoittaminen, korjaus ja kompastuskivet | striimi

Aika: 29.10.2021 klo 9:05 - 12:15
Ilmoittaudu viimeistään 28.10.2021
Kouluttaja: Sari Wulff Toiminnallinen vastaava, OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Koulutuksessa käsitellään taannehtivien korjausten vaikutusta ilmoittamismenettelyyn, tiedon käyttäjien prosesseihin sekä suorituksen maksajan ja tulonsaajan asemaan. Koulutuksessa käydään läpi myös käytännön kokemuksia ilmoittamismenettelystä sekä tulorekisteri-ilmoittamisen periaatteita ja kompastuskiviä. Kuulet muun muassa, kuka saa tietoja tulorekisteristä ja miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin.

Ohjelmassa mm.:

• kuka tietoja saa tulorekisteristä
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen
  • Ilmoittamisen yleisimmät virheet
  • taannehtivat korjaukset luontoisetuihin.

Asioita käydään läpi käytännönläheisesti ja esimerkkien avulla. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä tai kysyä paikan päällä mieltä askarruttavista asioista.

9.05 Yhteyden avaus

9.15 Erityistä tietojen ilmoittamisesta

• pakolliset ja täydentävät tiedot
  • eri ilmoituskanavien käyttö
  • kuka saa tietoja tulorekisteristä?

Ilmoittamisen kompastuskivet

• yleisimmät virheet
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen

Tietojen korjaaminen

• taannehtivat korjaukset luontoisetuihin
  • lisämaksut
  • liikasuoritusten ja takaisinperittyjen tulojen ilmoittaminen
  • missä tilanteessa on korjattava poistamalla aiempi ilmoitus?
  • miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin?

Toiminnallinen vastaava Sari Wulff, Verohallinto

12.15 Tilaisuus päättyy

Huom! Olemme ottaneet käyttöön uuden kauppakamarikaupan. Kaikki tilaisuudet ja koulutukset menevät ostoskorin kautta. Kannustamme tekemään henkilökohtaisen rekisteröinnin, jolloin maksullisissa koulutuksissa saatte heti jäsenetuhinnan ja ilmoittautuminen on vaivattomampaa.

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi  (06) 429 8100

Jäsenetuhinta 390,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 490,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Sari Wulff, toiminnallinen vastaava OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Asiakaspalaute:

”Aina yhtä erinomainen esiintyjä ja rautainen osaaminen ei jää epäselväksi.”

”Olet aina yhtä loistava, Sari.”

”Esitys on aina selkeä ja tietopitoinen.”

”Asiastaan innostunut kouluttaja saa asian hyvin perille.”

”Erittäin hyvä esiintyjä! Esittää asiat selkeästi ja mieleenpainuvalla tavalla juuri sopivasti huumorilla höystettynä.”

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.