Tulorekisteri – ilmoittaminen, korjaus ja kompastuskivet | striimi

Aika: 3.6.2021 klo 9:00 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 1.6.2021
Kouluttaja: Sari Wulff Toiminnallinen vastaava, OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö
Kenelle Tulorekisteriä käyttäville

Tulorekisteriin annettavien ilmoitusten myöhästymisestä määrättävä myöhästymismaksu on otettu käyttöön vuoden 2021 alusta palkkatietojen osalta. Tämä heijastuu myös tietojen korjaamiseen.

Koulutuksessa käsitellään taannehtivien korjausten vaikutusta ilmoittamismenettelyyn, tiedon käyttäjien prosesseihin sekä suorituksen maksajan ja tulonsaajan asemaan.

Koulutuksessa käydään läpi myös käytännön kokemuksia ilmoittamismenettelystä sekä tulorekisteri-ilmoittamisen periaatteita ja kompastuskiviä. Kuulet muun muassa, kuka saa tietoja tulorekisteristä ja miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin

Ohjelmassa mm.:

• kuka tietoja saa tulorekisteristä
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen
  • Ilmoittamisen yleisimmät virheet
  • taannehtivat korjaukset luontoisetuihin.

Asioita käydään läpi käytännönläheisesti ja esimerkkien avulla. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä tai kysyä paikan päällä mieltä askarruttavista asioista.

Ilmoittauduthan 1.6. mennessä tästä tai ep@kauppakamari.fi

Autan sinua koulutusasioissa!
palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, p. 0400 568 900, heidi.sikkila@kauppakamari.fi

Erityistä tietojen ilmoittamisesta

• pakolliset ja täydentävät tiedot
  • eri ilmoituskanavien käyttö
  • kuka saa tietoja tulorekisteristä?

Ilmoittamisen kompastuskivet

• yleisimmät virheet
  • vakuuttamistietojen ilmoittaminen
  • kansainvälisten tietojen ilmoittaminen

Tietojen korjaaminen

• taannehtivat korjaukset luontoisetuihin
  • lisämaksut
  • liikasuoritusten ja takaisinperittyjen tulojen ilmoittaminen
  • missä tilanteessa on korjattava poistamalla aiempi ilmoitus?
  • miten korjaaminen vaikuttaa tiedon käyttäjien menettelyihin?

Toiminnallinen vastaava Sari Wulff, Verohallinto

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jäsenetuhinta 390,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 490,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.50 etäyhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00Tilaisuus päättyy

Sari Wulff, toiminnallinen vastaava OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Asiakaspalaute:

”Aina yhtä erinomainen esiintyjä ja rautainen osaaminen ei jää epäselväksi.”

”Olet aina yhtä loistava, Sari.”

”Esitys on aina selkeä ja tietopitoinen.”

”Asiastaan innostunut kouluttaja saa asian hyvin perille.”

”Erittäin hyvä esiintyjä! Esittää asiat selkeästi ja mieleenpainuvalla tavalla juuri sopivasti huumorilla höystettynä.”