Tullauksen ajankohtaispäivä

ilmoittaudu

Aika: 19.11.2020 klo 9:00 - 16:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, B-halli, kokoustila B90, 2. kerros.
Ilmoittaudu viimeistään 9.11.2020
Kouluttaja: Marika Nummila
Kenelle Viennin parissa työskenteleville

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Mihin kaikkeen tullinimike vaikuttaa ja miten hyödyntää tullietuuksia? Koulutuspäivän aikana saat ajantasaisen tiedon EU:n solmimista vapaakauppasopimuksista ja alkuperätodistuksista, sekä Tullin UTU-hankkeesta. Käymme läpi myös tärkeimpiä asioita viennin ja tuonnin tulli-ilmoittamiseen liittyen, esim. poistumisen seurantaa, tullausarvo ja maahantuonnin arvonlisäverotus. Käytännönläheinen koulutus on suunnattu yritysten viennin ja tuonnin avainhenkilöille. 

Ilmoita 5, maksa 4!

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikkiin kauppakamarin koulutuksiin voit osallistua myös etäyhteydellä! 

Ilmoittauduthan 11.11.2020 mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Sisältö

Tullinimike 

 • Miksi se on tärkeä? Mikä se on? 
 • Nimikkeistöt, Nimikkeen valintapolku 
 • Sitova tariffitieto 

Alkuperä ja Tullietuudet 

 • Alkuperäsäännöt, Alkuperän määrittäminen 
 • Etuuskohtelut, Tariffikiintiöt ja suspensiot 

Yleisimmät alkuperätodistukset 

 • COO, EUR.1, Form A, A.TR, Tavarantoimittajan ilmoitus 
 • Valtuutetun viejän / Rekisteröidyn viejän kauppalaskumerkinnät, GSP, REX 

Vienti-ilmoittaminen käytännössä 

 • Mm. Vienti-ilmoitus, Tilastoarvo, Poistumisen seuranta 

Tuontitullaus käytännössä 

 • Mm. Tuonnin vaiheet ja Tulliselvitys, Luovutus vapaaseen liikkeeseen 
 • Tullausarvo, alv-peruste 

Muuta ajankohtaista 

 • Brexitin vaikutukset tullaukseen, alkuperän todentamiseen jne. sen tiedon mukaan mitä koulutushetkellä on saatavissa 
 • Suomen Tullin UTU-hanke 
 • Tullin häiriötiedotteet ja uutiskirjeet 
 • Liitetiedostojen lähettäminen 

Hinta

Jäsenetuhinta 365€ + alv 24%
Normaalihinta 550€ + alv 24%

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen

Ohjelma

8.45 ilmoittautuminen ja aamukahvit suolaisella
9.00 koulutus alkaa
12.00 lounas
14.00 iltapäiväkahvit makoosella
16.00 koulutus päättyy

Marika Nummila, Samex Solutions Oy

Marika Nummila, Samex Solutions Oy

Marika Nummilalla on yli 20 vuoden kokemus viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Yli 800 henkilöä yli kolmestasadasta suomalaisesta yrityksestä on osallistunut Marikan vetämiin koulutuksiin. Hän saa erinomaista palautetta iloisesta, tehokkaasta ja asiakaslähtöisestä asiantuntijuudestaan. 

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti.
Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.