Tilinpäätös, veroilmoitus ja verotuksen toimittaminen | striimi

Ilmoittaudu täällä

Aika: 14.12.2021 klo 8:45 - 16:00
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 13.12.2021
Kouluttaja: Teija Kerbs, Kirjanpidon asiantuntija Helsingin seudun kauppakamarilta ja Jukka Koivumäki, Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamarilta

Tulojen, menojen, varallisuuden ja tulolähteiden käsittelyn erot kirjanpidossa ja verotuksessa ovat joissakin tapauksissa merkittäviä. Jo kirjanpitoa tehtäessä on otettava huomioon tilinpäätökseen ja verotukseen vaikuttavat asiat.

Tilinpäätöksen valmistuttua käymme läpi osakeyhtiön verotettavan tulon laskemista ja veroilmoituksen täyttämisen ongelmakohtia. Veroilmoitusta käydään läpi todellisten lukujen kanssa esimerkkiyritystä käyttäen. Verotusmenettelyä seuraamme verotuksen päättymiseen saakka. Myös mahdolliset muutoksenhaut ja verotuksen oikaisut käydään läpi.

Ohjelmassa muun muassa

• Käytännön kirjanpidossa huomioitavat verosäännökset
  • Tilinpäätöksen laatiminen
  • Tuloslaskelman erät veroilmoituksessa
  • Tase-erät kirjanpidossa ja verotuksessa
  • Verotettavan tulon laskelma
  • 6B-lomake ja yleisimmät liitelomakkeet
  • Verotuksen toimittaminen

Tervetuloa päivittämään tietosi koulutukseen!

Huom. Olemme ottaneet käyttöön uuden kauppakamarikaupan. Kaikki tilaisuudet ja koulutukset menevät ostoskorin kautta. Kannustamme tekemään henkilökohtaisen rekisteröinnin, jolloin maksullisissa koulutuksissa saatte heti jäsenetuhinnan ja ilmoittautuminen on vaivattomampaa.

Autamme mielellämme, otathan yhteyttä ep@kauppakamari.fi, (06) 429 8100

Jäsenetuhinta 495€ + alv 24%
Normaalihinta 695€ + alv 24%

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Käytännön kirjanpidossa huomioitavat verosäännökset

• vähennyskelvottomat ja verovapaat erät
  • tulolähdejako

Tilinpäätöksen laatiminen

• tilinpäätöksen yleiset periaatteet, arvostus- ja jaksotussäännökset
  • tilinpäätösasiakirjat

Tuloslaskelman erät veroilmoituksessa

• tulolähteiden merkitys
  • tuloslaskelman lukujenesittäminen 6B-lomakkeella

Tase-erät kirjanpidossa ja verotuksessa

• pysyvät vastaavat, vaihtuvat  vastaavat, vieras pääoma ja oma pääoma
  • tilinpäätössiirtojen kertymä ja pakolliset varaukset

Verotettavan tulon laskelma

• kirjanpidon tuloksen ja verotettavan tulon erot
  • vahvistetut tappiot
  • Veroilmoituksen laatiminen

6B-lomake ja yleisimmät liitelomakkeet

• sähköinen lähettäminen

Verotuksen toimittaminen

• verotuksen valmistuminen
  • muutoksenhaku

16.00 Tilaisuus päättyy

Tauot: Kahvitauot klo 8.45, 10.15 ja 14.15 Lounastauko klo 12.00–12.45

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.