Tilinpäätöksen tulkinta

Aika: 17.5.2017 klo 9:00 - 15:00
Paikka: Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Ilmoittaudu viimeistään ti 9.5.
Kouluttaja: Erkki Yli-Rantala, Revisium Oy
Kenelle yrittäjät, taloushallinto, liiketoiminnasta vastaavat, yrityskauppoja tekevät

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä sekä toimintakertomuksesta. Miten luetaan kannattavuus, vakavaraisuus ja maksuvalmius?

Tilinpäätöksen ymmärtäminen sekä yhtiön taloudellisen tilanteen analysointi varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa on välttämätöntä niin yrittäjille, tilitoimistossa työskenteleville taloushallinnon ammattilaisille kuin myös operatiivisesta liiketoiminnasta vastaajille esimiehille. Tilinpäätöksen tulkinnalla ja yhtiön taloudellisen tilanteen analyysilla on merkittävä asema, kun yhtiö tekee liiketoiminnan kannalta olennaisia pitkän tähtäimen ratkaisuja tai yritystä ollaan esimerkiksi myymässä ulkopuoliselle ostajataholle. Tilinpäätösten ymmärtämisellä on oma roolinsa myös yhteistyökumppaneita valittaessa ja asiakkaiden maksuehtoja arvioitaessa.

Yrityksen taloudellisen tilanteen arviointi muodostuu niin tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelmaa kuin liitetietojen läpikäynnistä ja niiden sisäistämisestä. Lisäksi toimintakertomus täydentää edellä mainittuja taseen sisältämiä tietoja. Näiden lisäksi yrityksen toimintaa kuvaavat tunnusluvut antavat syvällisempää tietoa tärkeimmistä yhtiön tunnusluvuista eli kannattavuudesta, vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Koulutuspäivän jälkeen olet saanut käytännönläheisiä esimerkkejä painottuen olennaisimpiin seikkoihin.

Sisältö

Yrityksen tuloslaskelma ja tase sekä liitetiedot
Mitkä ovat tuloslaskelman tärkeät elementit ja miten se kertoo kannattavuudesta? Taseen analysointi ja taseen sisältämien erien ymmärtäminen Miten taseen perusteella analysoidaan maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta? Yhtiön liitetiedot ja niiden sisältämä informaatio

Toimintakertomus ja rahoituslaskelma
Toimintakertomuksen ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuus Mitä rahoituslaskelma kertoo ja mitä sen perusteella voi arvioida yhtiön taloudellisesta tilanteesta?

Yrityksen taloudelliset tunnusluvut ja maksuvalmiuslaskelma
Käydään läpi yhtiön yleisimmät tunnusluvut ja niiden merkitys Maksuvalmiuslaskelman laatiminen ja sen merkitys yritystoiminnan kehittämisen kannalta

Hinta

Jäsenhinta 325
Normaalihinta 525
Hinta sis. aamukahvi ja suolainen, koulutus, koulutusaineisto, lounas, iltapäiväkahvi ja pieni makea

Ohjelma

8.45 kahvi
9.00 koulutus
11.00 lounas
14.00 kahvi
15.00 koulutus päättyy

KHT Erkki Yli-Rantalalla on pitkäaikainen kokemus tilinpäätöksiin ja niiden liittyvien kysymysten kouluttamisesta. Erkki on toiminut pitkään monipuolisissa tilintarkastustehtävissä useissa eri yksityisten ja julkisomisteisten yhtiöiden tilintarkastajana. Kouluttajan saamien palautteiden perusteella koulutustilaisuudet ovat olleet hyvin käytännönläheisiä, laadukkaita ja osallistujien ammattitaitoa kehittäviä.  

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.