Tehokoulutus:Takaisin töihin – lomautuksen päättäminen ja irtisanottujen takaisinottaminen | striimi

Aika: 22.4.2021 klo 9:00 - 10:15
Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2021
Kouluttaja: Kirsi Parnila Lakimies Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Heille, jotka ovat päättämässä yrityksen lomautuksista

Tule kuulemaan, mitä sääntelyä ja sopimismahdollisuuksia liittyy siihen, kun koronarajoitukset hellittävät ja työn määrä taas lisääntyy. Miten lomautus päätetään tai muutetaan osa-aikaiseksi? Miten lomautusaikana on kertynyt lomaa ja voidaanko ne antaa pidettäväksi lomautuksen aikana? Jos työntekijöitä on irtisanottu taloudellis-tuotannollisin syin, on työnantajalla takaisinottovelvoite. Takaisinottoaika on eri mittainen riippuen siitä, milloin irtisanominen on tehty ja kuinka pitkästä työsuhteesta on irtisanottu. Miten takaisinottoaika määräytyy, mitä toimia se käytännössä työnantajalta edellyttää? Mitä työtä on tarjottava ja missä järjestyksessä?

Ilmoittaudu 20.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

Yhteyden avaaminen

9.00 Lomautuksen päättäminen ja työhön kutsuminen

• Mihin työhön kutsutaan? Onko työntekijä velvollinen palaamaan tarjottuun työhön?
  • Määräaikaisen lomautuksen päättyminen
  • Toistaiseksi voimassa olevan lomautuksen muuttaminen ja päättäminen
  • Päättämisilmoitus ja sen toimittaminen

Takaisinottovelvollisuus

• Miten takaisinottoaika määräytyy?
  • Sopimismahdollisuudet
  • Mitä on ”sama tai samankaltainen” työ?

Käytännön toimet takaisinottotilanteessa

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

10.15 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jäsenetuhinta 230,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 330,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.