Tehokoulutus:Takaisin töihin – lomautuksen päättäminen ja irtisanottujen takaisinottaminen |striimi

Aika: 31.8.2021 klo 9:00 - 10:15
Paikka: omalta laitteelta
Ilmoittaudu viimeistään 27.8.2021
Kouluttaja: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Tule kuulemaan, mitä sääntelyä ja sopimismahdollisuuksia liittyy siihen, kun koronarajoitukset hellittävät ja työn määrä taas lisääntyy.

• Miten lomautus päätetään tai muutetaan osa-aikaiseksi?
  • Miten lomautusaikana on kertynyt lomaa ja voidaanko ne antaa pidettäväksi lomautuksen aikana?

Jos työntekijöitä on irtisanottu taloudellis-tuotannollisin syin, on työnantajalla takaisinottovelvoite. Takaisinottoaika on eri mittainen riippuen siitä, milloin irtisanominen on tehty ja kuinka pitkästä työsuhteesta on irtisanottu.

• Miten takaisinottoaika määräytyy, mitä toimia se käytännössä työnantajalta edellyttää?
  • Mitä työtä on tarjottava ja missä järjestyksessä?

Asiantuntija:
Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

8.50 Yhteyden avaaminen

9.00 Lomautuksen päättäminen ja työhön kutsuminen

• Mihin työhön kutsutaan? Onko työntekijä velvollinen palaamaan tarjottuun työhön?
  • Määräaikaisen lomautuksen päättyminen
  • Toistaiseksi voimassa olevan lomautuksen muuttaminen ja päättäminen
  • Päättämisilmoitus ja sen toimittaminen

Takaisinottovelvollisuus

• Miten takaisinottoaika määräytyy?
  • Sopimismahdollisuudet
  • Mitä on ”sama tai samankaltainen” työ?

Käytännön toimet takaisinottotilanteessa

10.15 Tilaisuus päättyy

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 230,00 €(+alv 24 %, 55,20 €)
Hinta 330,00 €(+alv 24 %, 79,20 €)

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta.

Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti. Viimeksi julkaistut teokset ovat Työsopimuslaki käytännönläheisesti, Työsuhde tutuksi – esimiehen selviytymisopas, Yhteistoimintalaki käytännönläheisesti, Työsuhde käytännönläheisesti ja Työpaikan poissaolot käytännönläheisesti. Lisäksi Parnila on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.