Tehokoulutus: Arvonlisäverotuksen vähennysoikeus -verohallinnon uusi ohje | striimi

Ilmoittaudu tästä

Aika: 30.3.2021 klo 9:30 - 11:30
Paikka: omalta laitteelta
Ilmoittaudu viimeistään 27.3.2021
Kouluttaja: senior Associate Eero Männistö, asianajotoimisto Roschier Oy

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Arvonlisäveron vähennysoikeus on eräs keskeisimmästä menettelyistä arvonlisäverojärjestelmän toimivuuden kannalta.
Vähennysoikeuteen liittyy esimerkiksi kysymyksiä siitä, mitä kuluja saa vähentää ja miten liiketoiminnan luonne voi vaikuttaa vähennysoikeuteen. Vähennysoikeuden vaikeimmat kysymykset liittyvät usein tilanteisiin, joissa on kyse osakkeiden ostoon, omistamiseen tai myyntiin liittyvistä kuluista. Myös kiinteistöosakeyhtiöiden tilanteisiin voi liittyä samankaltaisia vaikeita kysymyksiä.

Verohallinto on pyrkinyt ottamaan kantaa näihin tilanteisiin ohjeellaan, jota on päivitetty viime syksynä. Koulutuksessa keskitytään kyseisen ohjeen päivityksiin ja siinä esitettyihin kannanottoihin. Koulutuksessa avataan myös käytännön tilanteita ja selvitetään unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön vaikutusta kansallisten tilanteiden ratkaisemiseen.

Koulutuksessa keskitytään arvonlisäveron vähennysoikeus -ohjeen päivityksiin ja siinä esitettyihin kannanottoihin. Koulutuksessa avataan myös käytännön tilanteita ja selvitetään unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön vaikutusta kansallisten tilanteiden ratkaisemiseen.

Koulutuksen asiantuntijana toimii Senior Associate Eero Männistö asianajotoimisto Roschier Oy:stä

Sisältö

9.30  Arvonlisäverotuksen vähennysoikeus -verohallinnon uusi ohje

Arvonlisäveron vähennysoikeuden yleiset edellytykset ja rajoitukset

Osakkeiden ostoon, omistamiseen ja myyntiin liittyvien kulujen vähennysoikeus

Kiinteistöihin liittyvät tilanteet

Yleiskulujen määrittäminen ja niiden vaikutus vähennysoikeuteen

11.30 Tilaisuus päättyy

Stiimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Hinta

Jäsenetuhinta 250€
Hinta 350 €
Hintoihin lisätään alv 24%.

senior Associate Eero Männistö, asianajotoimisto Roschier Oy

senior Associate Eero Männistö, asianajotoimisto Roschier Oy

Asianajaja, oikeustieteen tohtori Eero Männistö toimii veroasiantuntijana asianajotoimisto Roschier Oy:n verotiimissä. Hänellä on laaja-alainen kokemus verotuksesta sekä tutkijana että käytännön veroasiantuntijana. Hän on väitellyt vero-oikeudesta ja kirjoittanut lukuisia artikkeleita erityisesti arvonlisäverotuksen alalta. Hän myös esiintyy säännöllisesti veroseminaareissa ja opettaa arvonlisäverotusta Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.