Tavaroiden maahantuonti EU-alueen ulkopuolelta (B2B) | striimi

Aika: 7.9.2021 klo 12:00 - 16:00
Paikka: omalta laitteelta
Ilmoittaudu viimeistään 3.9.2021
Kenelle maahantuontia suunnitteleville tai maahantuontia harjoittaville organisaatioille

Koulutuksessa opit, mitä eri rajoituksia maahantuojana tulee huomioida ja miten annat tullin tuonti-ilmoituksen sekä hyödynnät Fintaric -palvelua. Koulutuksessa perehdytään myös siihen, miten tuotteen alkuperä ja tullinimike määritellään.

Kouluttajina toimivat: Marko Palander, tulliylitarkastaja, Tulli sekä custom manager, Ville Raevuori, Schenker Oy

Kenelle: Koulutus sopii hyvin maahantuontia suunnitteleville tai maahantuontia harjoittaville organisaatioille

12.00 Tervetuloa! tuottaja Arja Kuitunen, Helsingin seudun kauppakamari

12.10 Tavaran luokittelu, Custom Manager, Ville Raevuori, Schenker Oy

• Miten tullinimike määritellään eli tariffointi

13.00 tauko

13.10 Tavaran maahantuonti B2B, Marko Palander, tulliylitarkastaja, Tulli

• Fintaric -palvelun käyttäminen tullauksessa
  • Mitä rajoituksia yrityksen tuojana pitää huomioida

14.00 tauko

14.10 Tavaran maahantuonti B2B, Marko Palander

• Miten annan tulli-ilmoituksen Tulli järjestelmään?
  • Asettaminen tullimenettelyyn, onnistuvatko kaikki tullimenettelyt Tullin nettipalvelussa

15.00 tauko

15.10 Hyvä tietää alkuperäsäännöistä & EU:n kauppasopimuksista, Ville Raevuori

• Miten tuotteen alkuperä määritellään, mitä tarkoittaa riittävästi valmistettu?

16.00 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 390,00 € (+alv 24 %, 93,60 €)
HINTA 490,00 € (+alv 24 %, 117,60 €)

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.