STRIIMI: YSE 1998 ja urakkasopimukset

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 17.5.2020
Kouluttaja: Karri Kivioja, Ville Laine, Antti Laaksonen
Kenelle Urakkasopimusten kanssa tekemisissä oleville lakimiehille sekä rakennusalan ammattilaisille

Suosittu kampanjamme jatkuu koko kevään ajan! Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 1.6. saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 muodostavat perustan urakkasopimuksille. Koulutuspäivä tarjoaa kattavan yleiskuvan YSE 1998 -ehdoista ja niiden käytännön soveltamisesta urakkasopimuksissa. Päivän aikana syvennytään mm. seuraaviin teemoihin:

• urakkasopimuksen tekeminen ja urakan kaupalliset asiakirjat
  • osapuolten vastuut ja velvollisuudet
  • sopimuksen tulkinta ja pätevyysjärjestys
  • reklamaatiot ja toimitukset
  • lisä- ja muutostöistä sopiminen
  • rakennusurakan vastuut sopimusketjussa

Koulutus soveltuu kaikille urakkasopimusten kanssa tekemisissä oleville lakimiehille sekä rakennusalan ammattilaisille, kuten rakennuttajille, urakoitsijoille, vastaaville työnjohtajille, rakennustöiden valvojille, suunnittelijoille ja rakennuttajakonsulteille.

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Näin ilmoittaudut striimiin:

Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

8.45 Yhteyden avaus

9.00 Seminaarin avaus
asiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari

9.05-10.15 YSE 1998 -ehdot ja keskeiset periaatteet

Urakkasopimuksen tekeminen
Kaupalliset asiakirjat
vastaava lakimies, OTK Karri Kivioja, Talonrakennusteollisuus ry

10.30-11.15 Sopimuksen tulkinta ja pätevyysjärjestys
vastaava lakimies, OTK Karri Kivioja, Talonrakennusteollisuus ry

11.45-13.00 Osapuolten vastuut ja velvollisuudet
asianajaja, osakas OTL Ville Laine, Properta Asianajotoimisto

13.10-14.00 Reklamaatiot ja toimitukset
asianajaja, osakas OTL Ville Laine, Properta Asianajotoimisto

14.15 Lisä- ja muutostyöt
Rakennusurakan vastuut sopimusketjussa
Asianajaja, toimitusjohtaja Antti Laaksonen, Asianajotoimisto Project Law Oy

16.00 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 595 €
HINTA 745 €

Tarjous näistä hinnoista -50% 1.6. asti. Lisää kassalla koodi: k2eta
Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Karri Kivioja
Vastaava lakimies, OTK
Talonrakennusteollisuus ry

Karri Kivioja toimii vastaavana lakimiehenä Talonrakennusteollisuus ry:ssä. Hänen vastuualueelleen kuuluvat sopimusjuridiikkaan, YSE 1998 -ehtoihin sekä rakennus- ja kiinteistöalan juridiikkaan liittyvät kysymykset. Hän käy myös aktiivisesti kouluttamassa näistä aiheista erilaisissa tilaisuuksissa.

Antti Laaksonen
Asianajaja, toimitusjohtaja

Asianajotoimisto Project Law Oy

Antti Laaksonen työskentelee asianajajana Asianajotoimisto Project Law Oy:ssä. Antin erityisosaamista ovat urakkasopimuksiin, maankäyttöön ja rakentamiseen, kiinteistötransaktioihin liittyvät kysymykset sekä näihin liittyvät erimielisyydet ja oikeudenkäynnit. Ennen asianajotoimisto Project Law Oy:tä Antti on työskennellyt mm. YIT-Yhtymässä, Rakennusteollisuus RT ry:ssä ja Lakiasiaintoimisto Petteri Snellissä.

Ville Laine
Asianajaja, osakas OTL

Properta Asianajotoimisto Oy

Ville Laine on erikoistunut rakentamiseen liittyviin oikeudellisiin ongelmakysymyksiin. Hän on hoitanut monipuolisesti rakennusalan toimeksiantoja, ollut asiamiehenä oikeudenkäynneissä ja kirjoittanut aiempia julkaisuja mm. rakennusurakan lisä- ja muutostöistä sekä julkisista hankinnoista. Laine on myös ollut mukana Rakennusteollisuus RT ry:n johdolla toteutetun elinkaarimallit-kehityshankkeen työryhmissä ja luennoinut rakennusalan eri järjestöjen ja yritysten koulutustilaisuuksissa.