STRIIMI: Yrityskauppa käytännössä – valmistautuminen ja toteutus myyjän näkökulmasta

Aika: 21.9.2020 klo 9:00 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 18.9.2020
Kouluttaja: Timo Skurnik ja Annamari Männikkö
Kenelle Myyjäorganisaation yrittäjille, yrityksen omistajille, toimitusjohtajille sekä yrityksen hallituksen jäsenille. Myyntiprosessiin osallistuville talousjohtajille ja lakiasiainjohtajille.

Yrityksen myyminen on monelle yrittäjälle ja yritykselle ainutkertainen projekti. Tämän takia on erityisen tärkeää, että koko myyntiprosessi etenee sujuvasti ja vältytään eri vaiheisiin liittyviltä sudenkuopilta.

Koulutus tarjoaa konkreettisia käytännön ohjeita siitä, mihin seikkoihin myyjän kannattaa kiinnittää huomiota yrityskauppaprosessissa, jotta tuloksena on onnistunut yrityskauppa.

Koulutuksessa huomioidaan myös koronaepidemian mahdolliset vaikutukset yrityskauppaan ja sen toteuttamiseen.

Asiantuntijat:

Asianajaja, osakas Timo Skurnik, Asianajotoimisto Nordia Oy
Asianajaja, Senior Associate Annamari Männikkö,  Asianajotoimisto Nordia Oy
Tilaisuuden asiantuntijat ovat avustaneet lukuisissa yrityskaupoissa.

Tilaisuudessa kuulet:

• miten myyntiin kannattaa valmistautua
  • mitä ovat osakekaupan ja liiketoimintakaupan erot
  • mitä tarkoittaa due diligence -prosessi ja miten se toteutetaan
  • mitä kannattaa huomioida kauppaneuvotteluja aloittaessa
  • millaisia sopimuksia yrityskauppaan liittyy
  • miten etenee yrityskaupan täytäntöönpano.

Kenelle:
Koulutus on suunnattu myyjäorganisaation yrittäjille, yrityksen omistajille, toimitusjohtajille sekä yrityksen hallituksen jäsenille. Se sopii myös myyntiprosessiin osallistuville talousjohtajille ja lakiasiainjohtajille sekä niille, jotka vasta harkitsevat yrityksensä myymistä.

ilmoittautuminen ja aamiaistarjoilu

Tilaisuuden avaus
asiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari

Osakekauppa vai liiketoimintakauppa – mitä eroa?

Myyntiprosessiin valmistautuminen

• yrityksen materiaalin hallinta
  • due diligence -valmistelut
    • mahdollinen myyjän due diligence -selvitys
  • sisäinen tiedottaminen
  • sisäisen projektitiimin nimeäminen

Myyntiprosessin vaatimat yhtiöoikeudelliset päätökset

Neuvottelujen aloittaminen

• esisopimus ja muut mahdolliset sopimukset (esim. NDA)
  • sopimusten olennaiset vaikutukset
  • prosessin aikataulutus
  • kuka neuvottelee?

kahvitauko

Due Diligence (DD) -prosessi

• käytännön toteutus ja raportointi
  • prosessin vaikutus kauppakirjaan ja myyjän vastuisiin
  • erilaiset DD-vaihtoehdot – mihin on syytä kiinnittää huomiota

Kauppasopimukset

• mitä kauppasopimusdokumentaatio yleensä pitää sisällään
  • mistä kauppakirjassa yleensä sovitaan
    • kauppahintamekanismit
    • täytäntöönpanoprosessi
    • tietyt olennaiset ehdot yleisluontoisesti
    • miten liiketoimintaa harjoitetaan kauppaprosessin aikana

Yrityskaupan täytäntöönpano

• käytännön ohjeita täytäntöönpanoon
  • täytäntöönpanon jälkeiset toimet

Tilaisuuden kouluttajina toimivat asianajaja, osakas Timo Skurnik ja asianajaja, Senior Associate Annamari Männikkö Asianajotoimisto Nordia Oy:stä.

Koulutus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 435€ + alv 24%
Normaalihinta 545€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella sähköinen koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 Tilaisuuden avaus