STRIIMI: Yhdistysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kirjanpito- ja tilinpäätöspäivä 2021

Aika: 18.2.2021 klo 8:45 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 16.2.2021
Kouluttaja: Jukka Hämäläinen KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja CountMaster
Kenelle Taloushallinnon ammattilaisille

Yhdistysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kirjanpito- ja tilinpäätöspäivä 2021 tarjoaa johdonmukaista tietoa yhdistyksen ja säätiön taloudenhoitoon.

Valmennuspäivän aikana perehdytään yhdistysten ja yhteisöjen kirjanpitoon ja tilinpäätöksen laatimiseen. Myös talousarvion laatimista ja sisäisen laskennan organisointia sekä nykypäivänä yhä tärkeämpää sisäistä valvontaa käsitellään käytännönläheisesti.

Koulutuksen hyödyt:

• osaaminen tilinpäätöksen ja verotuksen suunnittelussa paranee
• tiedät miten kirjanpito ja verotus kytkeytyvät toisiinsa
• ymmärrät yhdistysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kirjanpidon peruskäsitteet ja hallitset tilikauden aikaiset kirjaukset
• sinulla on edellytykset taloushallinnon jatko-opintoihin
• kurssitovereistasi muodostuu työtehtäviäsi tukeva ja kehittävä yhteistyöverkosto.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 16.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Yhdistysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kirjanpito- ja tilinpäätöspäivä 2020

Toiminnan ja talouden vuosisuunnittelu

• Suunnittelun vuosikello
  • Säännöt toiminnan suunnittelun lähtökohtana
  • Johdon tehtävät ja vastuut

Toimintasuunnitelman ja talousarvion laadinta

• Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden asettaminen
  • Tarvittava osaaminen ja resurssit
  • Talousarvion rakenne ja laadintaperiaatteet
  • Toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyntä

Kirjanpito- ja tilinpäätös

• Tilinpäätösperiaatteita
    • Oikea ja riittävä kuva – tilinpäätöksen tavoitteena
    • Olennaisuuden soveltaminen järjestöjen tilinpäätöksissä
    • Muut yleiset tilinpäätösperiaatteet
  • Toimintakertomus
    • Yhdistyksen toimintakertomus
    • Säätiön toimintakertomus
    • Esimerkkejä järjestöjen toimintakertomukista
  • Tuloslaskelma ja tuloslaskelmaerien kirjaaminen
    • Tuloslaskelman sisältö ja esittämistapa yleishyödyllisellä yhteisöllä
    • Avustustuottojen kirjaus ja jaksottaminen
    • Kohdeavustukset ja yleisavustukset
    • Varainhankinta
    • Henkilöstökulujen kirjaaminen ja täsmäyttäminen
    • Suunnitelman mukaiset poistot pysyvien vastaavien hyödykkeistä
  • Tase ja tase-erien kirjaaminen
    • Taseen sisältö ja esittämistapa yleishyödyllisellä yhteisöllä
    • Sijoitus – ja rahoitusvarallisuuden arvostaminen ja esittäminen
    • Vaihto-omaisuuden arvostaminen ja kirjaukset
    • Omassa pääomassa esitettävät rahastot
      • Sidotut rahastot
      • Vapaat rahastot
      • Rahastoja vastaavan varallisuuden esittäminen
      • Rahastojen kirjaukset
  • Rahoituslaskelman laatiminen
    • Rahoituslaskelman laadintavelvollisuus ja tarkoitus
    • Kirjanpitolautakunnan yleisohje rahoituslaskelman laatimisesta
  • Liitetietojen laatiminen
    • Mikro- ja pienjärjestön helpotukset liitetietojen laatimisessa – vai onko niitä?
    • Oikean ja riittävän kuvan kannalta annettavat liitetiedot
    • Pien- ja mikroyrityksiä koskevat liitetietovaatimukset
  • Esimerkki yhdistyksen tilinpäätöksestä

Ajankohtaiskatsaus

• Järjestöjen kannalta keskeiset ja uusimmat KILA:n lausunnot
  • Verotuksen muutoksia ja verohallituksen ohjeita järjestöjen näkökulmasta

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 495,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 695,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 lounastauko
14.15 tauko
16.00 koulutus päättyy

Jukka Hämäläinen KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja CountMaster

KLT, MBA, KHT-tilintarkastaja Jukka Hämäläinen tekee päivittäin asiakastyötä järjestöjen taloushallinnon, koulutuksen ja tilintarkastuksen parissa.