STRIIMI: Yhdenvertaisuus ja henkilötietojen käsittely työpaikalla

Aika: 20.10.2020 klo 8:30 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 13.10.2020
Kouluttaja: Lakimies Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Koulutus on hyödyllinen henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka työssään hoitavat työsuhteisiin liittyviä asioita.

Työntekijöitä koskeva tasapuolisen kohtelun vaatimus ja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymykset tulee ottaa huomioon kaikessa työntekijöihin liittyvässä toiminnassa.

Koulutuksessa kuulet, mitä kaikkea työnantajan tulee muistaa rekrytoinnissa, työsuhteen aikana ja työsuhdetta päätettäessä. Saat tietoa siitä, mitä yleisiä velvoitteita henkilötietojen käsittelyyn liittyy, miten tietojen käsittelyä suunnitellaan ja mitä tarpeellisuusvaatimus tarkoittaa käytännössä.

Mitä kaikkea työnantajan tulee muistaa rekrytoinnissa, työsuhteen aikana ja työsuhdetta päätettäessä? Entä mitä yleisiä velvoitteita henkilötietojen käsittelyyn liittyy ja miten tietojen käsittelyä suunnitellaan? Mitä tarpeellisuusvaatimus tarkoittaa käytännössä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset tilaisuuden aikana.

Koulutuksen hyödyt:

• Opit mitä tasapuolisen kohtelun vaatimus, tasa-arvokysymykset sekä syrjintäkiellot käytännön työelämässä tarkoittavat.
  • Kuulet mitä yleisiä velvoitteita henkilötietojen käsittelyyn liittyy ja miten tietoja työntekijästä tulee käsitellä.

Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja syrjinnän kiellot

• syrjintäkiellot
  • työntekijöiden tasapuolinen kohtelu

Henkilötietojen käsittely työpaikalla

• henkilötietojen käsittelyyn liittyvät velvollisuudet
  • terveydentilatiedot ja muut erityiskysymykset

12.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 1-2 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 390,00 € (+alv 24 %, 93,60 €)
Hinta 490,00 € (+alv 24 %, 117,60 €)

Lakimies Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”