STRIIMI: Vientikaupan keskeiset asiakirjamääräykset

Aika: 2.3.2021 klo 9:00 - 15:00
Ilmoittaudu viimeistään 26.2.2021
Kouluttaja: Jukka Säikkälä, viennin maatiedon vastaava asiantuntija
Kenelle Erityisesti henkilöille, jotka tarvitsevat lisää tietotaitoa viennin kaupallisista asiakirjoista.

Koulutuksessa käydään läpi koko vientiprosessi tarjouspyynnöstä tavaratoimituksiin ja perehdytään viennin eri vaiheissa tarvittaviin asiakirjoihin sekä niiden täyttämiseen. Lisäksi tutustutaan myös kauppakamarien myöntämiin asiakirjoihin.

Koulutus on suunnattu kaikille vientikaupan parissa työskenteleville henkilöille, niin alalle juuri tulleille kuin kokeneemmallekin henkilöstölle, jotka haluavat päivittää tietojaan vientikaupan uusimmista määräyksistä.

Koulutuksessa perehdytään mm.

• vienti- ja tuontirajoituksiin
  • EU:n solmimiin vapaakauppasopimuksiin
  • alkuperäsääntöjen perusperiaatteisiin ja etuuskohteluasiakirjoihin
  • kauppakamarien myöntämiin asiakirjoihin
  • viennin erityisasiakirjoihin
  • tavaran ennakkotarkastukseen ja sertifiointiin
  • asiakirjojen vahvistamiseen ja laillistamiseen
  • kuljetuksissa huomioitaviin seikkoihin
  • Access2Markets -tietokantaan
  • KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatiedon hyödyntämiseen.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 26.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Vientiprosessi tarjouspyynnöstä tavaratoimitukseen – tarvittavat asiakirjat ja niiden täyttö

• Viennin prosessi pähkinänkuoressa
  • Vienti- ja tuontirajoitukset
  • EU:n solmimat vapaakauppasopimukset
  • Alkuperäsääntöjen perusperiaatteet ja etuuskohteluasiakirjat
  • Viennin asiakirjat ja erityisasiakirjat
  • Tavaran ennakkotarkastus ja sertifiointi
  • Kauppakamarien myöntämät asiakirjat
  • Asiakirjojen laillistaminen ja vahvistaminen
  • Kuljetuksissa huomioitavaa
  • Access2Markets -tietokanta
  • KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatieto viejän apuna

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 495,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 695,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00 lounastauko