STRIIMI: Vientikaupan ajankohtaispäivä

Aika: 24.3.2020 klo 9:00 - 16:00

Ajankohtaispäivä tarjoaa kaikille viennin parissa työskenteleville kattavan katsauksen vientikaupan sääntelyn viimeaikaisista ja tulevista muutoksista.

Koulutuksessa päivität tietosi

• vientikaupan asiakirjoista
  • kansainvälisen tavarakaupan ALV:n muutoksista
  • EU:n tulliuudistuksesta
  • vientivalvonnasta ja pakotteista
  • Incoterms ® 2020 -ehdoista
  • tavaralähetysten vakuuttamisesta.

Koulutus sopii kaikille ulkomaankaupan ammattilaisille toimialasta ja kokemuksesta riippumatta.

Asiantuntija(t):

• Veroasiantuntija Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari
  • Asiantuntija, ulkomaankaupan määräykset Jukka Säikkälä, Helsingin seudunkauppakamari
  • Tulliylitarkastaja Veijo Alatalo, TulliSenior adviser, trade practice Asko Räty, Kauppasana
  • Underwriter Timo Salminen, If Vahinkovakuutus Oyj
  • Lainsäädäntösihteeri; tiiminvetäjä, EU- ja YK-pakotteet Juho Keinänen, Ulkoministeriö

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

8.50 Yhteyden avaus
9.00 Seminaarin avausasiantuntija Janne Kettunen, Helsingin seudun kauppakamari
9.05 Vientikaupan asiakirjat
• EU:n vapaakauppasopimukset ja etuuskohteluasiakirjat sekä alkuperäsääntöjenperusperiaatteet
• ajankohtaista asiakirjamääräyksistä
ulkomaankaupan määräysten asiantuntija Jukka Säikkälä, Helsingin seudunkauppakamari
10.00 Arvonlisävero kansainvälisessä tavarakaupassa
• verottoman viennin kriteerit
• yhteisömyynnin säännökset
• EU-tavarakaupan ALV:n pikakorjaukset 1.1.2020 alkaen veroasiantuntija Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari
11.00- 11.45 Tauko
11.45 EU:n tulliuudistuksen tilannekatsaus
• mitä on jo muuttunut ja mitä on vielä tulossa
• muut ajankohtaiset
asiattulliylitarkastaja Veijo Alatalo, Tulli
12.45 Vientivalvonta ja pakotteet tällä hetkellä
• tilannekatsaus vientivalvontaan ja pakotteisiin
• USA:n asettamien pakotteiden vaikutus suomalaisten vientiyritystentoimintaan
• Venäjän pakotteiden tilanne
• miten vientiyritys voi varmistaa viennin olevan varmasti sääntöjen mukaistalainsäädäntö
sihteeri; tiiminvetäjä, EU- ja YK-pakotteet Juho Keinänen, Ulkoministeriö
13.45 tauko
14.00 Incoterms 2020
• Incoterms 2020-toimituslausekkeet
• toimituslausekkeiden käyttö
• oikean toimituslausekkeen valinta
senior adviser, trade practice Asko Räty, Kauppasana
15.00 Tavaralähetysten vakuuttaminen
• Toimituslauseke – riski – vakuuttaminen
• Mitä kuljetusvakuutus kattaa ja mitä ei
• Vakuutusdokumentit
underwriter, kuljetusvakuutus Timo Salminen, If Vahinkovakuutus Oyj
16.00 Tilaisuus päättyy

Jäsenetuhinta: 495,00 € + alv 24 %
Normaalihinta: 695,00 € + alv 24 %

Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.