STRIIMI: Verottajan vaatimukset matkakustannusten korvaamiselle

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2020
Kouluttaja: ylitarkastaja Sari Wulff, Verohallinto

Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki Helsingin seudun kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 30.4.saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Koulutuksessa käymme läpi mm.:

• Matkustamiskustannusten korvaukset
  • Erityistilanteita, kuten erityisalojen päivittäiset matkat ja kakkosasunto, tilapäistyöntekijät, vuokratyöntekijät, työharjoittelijat
  • Koti- ja ulkomaan päivärahat, ateriakorvaukset
  • Veronalaiset matkakustannusten korvaukset
  • Mitä matkalaskulta vaaditaan?
  • Matkoihin liittyvät kanta-asiakaspisteet.

Matkakustannusten korvaaminen ja muut matkustamiseen liittyvät erityissäännökset ovat aina verottajan mielenkiinnon kohteena. Matkakustannuksina pidetään niitä ylimääräisiä menoja, joita työntekijälle aiheutuu työmatkan johdosta.

Kuulet muun muassa mistä matkoista korvauksia voidaan verottomasti maksaa, miten korvaukset maksetaan, jos on useita toimipisteitä sekä milloin matkasta voi syntyä veronalaista etua.

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 1-2 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.
Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

8.45 Yhteyden avaus
9.00 Matkustamiskustannusten korvaukset
-matkan erilaiset käsitteet verotuksessa
-mitä voidaan korvata verovapaasti?
-milloin matkasta voi syntyä veronalaista etua?
-verohallinnon ohjeet
-työehtosopimusten vaikutus korvausten maksamiseen

Erityistilanteita
-erityisalojen päivittäiset matkat ja kakkosasunto
-tilapäistyöntekijät
-vuokratyöntekijät
-työharjoittelijat
-etätyöntekijät
-matkat vapaa-ajan asunnolta
-vapaa-ajan yhdistäminen työmatkaan

Koti- ja ulkomaan päivärahat, ateriakorvaukset
-matkavuorokausi, matkan alkaminen ja päättyminen
-aterioiden vaikutus päivärahaan
-ulkomaan päiväraha: minkä maan mukaan päiväraha määräytyy?

Veronalaiset matkakustannusten korvaukset
-mistä voidaan jättää ennakonpidätys toimittamatta?
-miten ilmoitetaan tulorekisteriin?

Mitä matkalaskulta vaaditaan?

Miten kustannusten korvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin?

14.00 Tilaisuus päättyy

Jäsenetuhinta 430€ - hinta 530 €

Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

ylitarkastaja Sari Wulff, Verohallinto

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.

Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)

Asiakaspalaute:

”Aina yhtä erinomainen esiintyjä ja rautainen osaaminen ei jää epäselväksi.”

”Olet aina yhtä loistava, Sari.”