Verottajan vaatimukset matkakustannusten korvaamiselle | striimi

Aika: 18.2.2021 klo 8:45 - 14:00
Ilmoittaudu viimeistään 16.2.2021
Kouluttaja: Sari Wulff Toiminnallinen vastaava, OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö
Kenelle Matkakustannuksia työssään käsitteleville.

Matkakustannusten korvaaminen ja muut matkustamiseen liittyvät erityissäännökset ovat aina verottajan mielenkiinnon kohteena. Matkakustannuksina pidetään niitä ylimääräisiä menoja, joita työntekijälle aiheutuu työmatkan johdosta.

Verottajan vaatimukset matkakustannusten korvaamiselle -koulutuksen ohjelmassa:

• Matkustamiskustannusten korvaukset
  • Erityistilanteita, kuten erityisalojen päivittäiset matkat ja kakkosasunto, tilapäistyöntekijät, vuokratyöntekijät, työharjoittelijat
  • Koti- ja ulkomaan päivärahat, ateriakorvaukset
  • Veronalaiset matkakustannusten korvaukset
  • Mitä matkalaskulta vaaditaan?
  • Matkoihin liittyvät kanta-asiakaspisteet.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 16.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Myös FBTA:n jäsenet saavat koulutuksen Kauppakamarin jäsenetuhintaan. Mainitse jäsenyydestä ilmoittautumisen yhteydessä lisätietokentässä.

Matkustamiskustannusten korvaukset

• matkan erilaiset käsitteet verotuksessa
  • mitä voidaan korvata verovapaasti?
  • milloin matkasta voi syntyä veronalaista etua?
  • verohallinnon ohjeet
  • työehtosopimusten vaikutus korvausten maksamiseen

Erityistilanteita

• erityisalojen päivittäiset matkat ja kakkosasunto
  • tilapäistyöntekijät
  • vuokratyöntekijät
  • työharjoittelijat
  • etätyöntekijät
  • matkat vapaa-ajan asunnolta
  • vapaa-ajan yhdistäminen työmatkaan

Koti- ja ulkomaan päivärahat, ateriakorvaukset

• matkavuorokausi, matkan alkaminen ja päättyminen
  • aterioiden vaikutus päivärahaan
  • ulkomaan päiväraha: minkä maan mukaan päiväraha määräytyy?

Veronalaiset matkakustannusten korvaukset

• mistä voidaan jättää ennakonpidätys toimittamatta?
  • miten ilmoitetaan tulorekisteriin?

Mitä matkalaskulta vaaditaan?

Miten kustannusten korvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin?

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Jäsenetuhinta 430,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 530,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
13.30 lounastauko
14.00 koulutus päättyy

Sari Wulff, toiminnallinen vastaava OTK Verohallinto, tulorekisteriyksikkö

Sari Wulffilla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus verotuksesta, mukaan lukien verolakien säätäminen Valtiovarainministeriössä. Hänellä on myös vuosien kokemusta tuomioistuintyöskentelystä. Sari Wulff on mukana erilaisissa Verohallinnon hankkeissa, esim. rakentamisilmoitukset ja Tulorekisteri.
Sari Wulff on erittäin pidetty kouluttaja. Tästä kertoo parhaiten se, että hän on valittu kahden eri koulutusyhteisön puolesta Vuoden kouluttajaksi. (Kauppakamarit ja Kiinko)