STRIIMI: Uusi työaikalaki asiantuntijatyön johtamisessa

Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 11.9.2020
Kouluttaja: Maritta Antola, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto
Kenelle HR-ammattilaisille ja työlainsäädäntöä työssään tarvitseville

Uusi työaikalaki toi muutoksia myös asiantuntijatyön työaikaan. Normaalitilanteessa työaikalaki soveltuu asiantuntijatyöhön. Asiantuntijatyössä on kuitenkin paljon työtä, jonka työaikajärjestelyihin työntekijä voi itse vaikuttaa. Nämä erityispiirteet on nyt huomioitu lain sisällössä. Joustotyöaika on eräs näistä uusista mahdollisuuksista järjestää työaika.

Tule mukaan koulutustilaisuuteen, jossa käydään läpi työaikalain uudistusta nimenomaan asiantuntijatyön näkökulmasta:

• kuulet, miten joustotyöaika ja työaikapankki otetaan käyttöön
  • opit, miten joustotyöaikaa koskeva sopimus tehdään, mitä siinä on sovittava ja miten voidaan päättää
  • kuulet, miten lisä- ja ylityötä syntyy eri työaikamuodoissa? Ja opit, miten korvaukset lasketaan
  • kuulet, työaikapankkia koskevat määräykset sekä liukuvaa työaikaa koskevat muuttuneet määräykset
  • opit, muutokset työajan seurantaan ja työaikakirjanpitoon

Tilaisuuden asiantuntija:
Asiantuntija Maritta Antola, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto

Ilmoittauduthan 11.9. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

8.30 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus

9.00 Työsopimuksen muoto ja työajan kirjaaminen työsopimukseen

• miten tämä vaikuttaa myöhempiin työajanmuutostarpeisiin?
  • miten muutokset toteutetaan?

Työaikalain ulkopuolelle jäävät asiantuntijat

Uusien työaikajärjestelmien käyttöönotto

• miten joustotyöaika ja työaikapankki otetaan käyttöön
  • sopimuksen tekeminen ja päättäminen

Mitä muuttui liukuvassa työajassa?

Miten lisä- ja ylityötä syntyy eri työaikamuodoissa?

• korvauksen laskeminen

Työn kuormittavuustekijöiden välttäminen ja vähentäminen

• matkustaminen
  • varallaolo

Etätyöohjeet ja -käytännöt

Työajan tasoittumissuunnitelma ja työvuoroluettelo

• korvaavat tavat niiden antamiseen

Työajan seuranta ja työaikakirjanpito

12.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 390€ + alv 24%
Normaalihinta 490€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali. Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

8.30 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00 Tilaisuus päättyy

Maritta Antola Asiantuntija Henkilöstöpalveluyritysten Liitto

Maritta Antola työskentelee Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Ry:ssä johtavana asiantuntijana. Työssään hän neuvoo ja kouluttaa liiton jäseniä työoikeudellisissa kysymyksissä sekä auttaa jäseniä työsuhteisiin liittyvissä ongelmatilanteissa. Lisäksi hän on mukana alan työehtosopimusneuvotteluissa.

Antolalla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus työoikeudesta, neuvonnasta sekä kouluttamisesta työnantajapuolta edustavien liittojen palveluksessa,  mm. 16 vuotta Helsingin seudun kauppakamarissa.

Hän on myös kirjoittanut useita työoikeudellisia kirjoja.