STRIIMI: Uudistunut rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja tilaajavastuulaki

Aika: 13.5.2020 klo 8:45 - 15:30
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 12.5.2020
Kouluttaja: Pirkko Vuori
Kenelle Rakennusalan toimijoille

Suosittu kampanjamme jatkuu koko kevään ajan! Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 1.6. saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus koskee kaikkia yrityksiä, joissa tehdään uudisrakentamista, perusparantamista, korjausrakentamista sekä muutos-, laajennus- ja kunnossapitotöitä.

Rakennusalan ilmoittamisvelvollisuus uudistui viime vuoden lopussa. Rakennusalalla toimijoiden pitää ilmoittaa kuukausittain Verohallinnolle tiedot työntekijöistään ja urakoistaan sekä niihin liittyvistä sopimuksista.

Koulutuksessa päivitetään tiedonantovelvollisuuteen liittyviä asioita ja käsitellään tilaajavastuulakia. Saat myös tietoa siitä, mitä urakkatietojen ilmoitusmenettely käytännössä tarkoittaa ja mistä pitää antaa urakkatiedot.

Koulutuksen jälkeen osaat

• soveltaa erilaisia urakkailmoittamisen tapoja omaan organisaatioon sopivalla tavalla
  • ilmoittaa oikeat sopimukset ja työntekijät
  • soveltaa alarajoja ilmoitusvelvollisuudessa
  • tilaajavastuulain mukaiset selvitykset sekä tunnistat tyypillisimmät virheet

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Suoran lähetyksen aikana etäyhteyden kautta ei voi esittää kysymyksiä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Näin ilmoittaudut striimiin:

Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

8.45 Yhteyden avaus

9.00 Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja tilaajavastuulaki

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
Tilaajan urakkailmoitus
-Urakkatietojen perusta sekä uusi tietosisältö
-rakentamispalvelu, telineet, vuokratyövoima ym. sekä poikkeukset
-perustajaurakointiin uusi ilmoitus ja menettely
-Tietojen toimittamisen erilaiset tavat ja niiden soveltaminen
-sopimuskohtainen vai työmaakohtainen ilmoittaminen
-erilaiset sopimustilanteet (tuntiveloitus, puitesopimus ym   tilanteet)

-Omaveron uudet verkkolomakkeet sekä Ilmoitin.fi tarkistussäännöt
-Alarajan soveltaminen eri tilanteissa
-Tietojen korjaaminen ja korjausaika

Veronumero
-Veronumero ja henkilötunnus verotoimistosta
-veronumero ulkomaisissa tilanteiss
-Veronumeron valvontavastuu ja julkinen veronumerorekisteri
-työnantajan ja päätoteuttajan vastuut
-veronumeron tarkistamisen vaihtoehdot
-uudet palvelut OmaVerossa

Työntekijäilmoitus
-Työntekijätietojen perusta ja uusi tietosisältö
-yhteinen rakennustyömaa ja poikkeukset (vierailijat, viranomaiset, valvojat yms. tapaukset)
-Verohallinnon rajaukset työntekijätietojen antamiseen
-OmaVeron uudet verkkolomakkeet  sekä Ilmoitin.fi tarkistussäännöt
-Päätoteuttajan ja työnantajien roolit sekä vastuut
-tietojen toimittaminen verohallintoon
-päätoteuttajan valvontavastuu
-työnantajan rooli tietojen oikeellisuudessa
-Tietojen korjaaminen ja korjausaika

Kotitalouden ilmoitusmenettely
-Rakentamisilmoitukset tiedot ja antamisajankohta
-muutokset kotitalouden ilmoitusmenettelyyn

Laiminlyöntimaksut

Tilannekatsaus
-havaintoja ja kokemuksia ilmoittamisesta

Tilaajavastuulaki
-Tilaajavastuulain tavoitteet ja tarkoitus
-Tilaajan selvitysvelvollisuus ja sen sisältö
-selvityksien tyypillisimpiä ongelmakohtia
-verovelan selvittämiseen Julkinen verovelkarekisteri
-selvitysvelvollisuus ulkomaalaisten yritysten osalta
-Tilaajavastuulain rajaukset
-luotettava toimija, vakiintunut toiminta ym. rajaukset
-Laiminlyöntimaksu ja oikeuskäytäntöä

15.30 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 490 €
HINTA 690 €

Tarjous näistä hinnoista -50% 1.6. asti. Lisää kassalla koodi: k2eta
Hintoihin lisätään alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Pirkko Vuori Ylitarkastaja Verohallinto

Pirkko Vuori on työskennellyt Verohallinnossa yli 15 vuotta toimien monipuolisissa verotustehtävissä mm. kansainvälisessä verotuksessa, ennakkoperinnässä ja harmaan talouden torjuntaan tähtäävissä hankkeissa.

”Asiantunteva, joka osasi esittää puisevan aiheen mielenkiintoisesti ja viihdyttävästi.”
”Loistava luennoitsija. Kuivasta aiheesta tuli erittäin mielenkiintoinen.”