Ulkomaalainen työntekijä -ajokortti 22.-23.3.2021 | striimi

Aika: 23.3.2021 klo 8:45 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 19.3.2021
Kouluttaja: Sari Wulff, Marjaana Lundqvist
Kenelle Henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville sekä talous- ja palkkahallinnosta vastaaville henkilöille.

Työmarkkinoiden globalisoituminen ja työperäinen maahanmuutto Suomeen ja Suomesta muihin maihin haastaa työnantajat tarkastelemaan prosesseja, jotka liittyvät työntekijän palkkaukseen, verotukseen ja sosiaaliturvaan.

Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdytään työntekijän ja työnantajan velvollisuuksiin verotuksen näkökulmasta sekä EU:n sosiaaliturva-asetuksiin ja kahdenvälisiin sosiaaliturvasopimuksiin. Asioita käsitellään sekä Suomeen saapuvien että Suomesta lähetettävien henkilöiden näkökulmasta.

Asiantuntijat:

Lakimies Joanna Ahokanto, Helsingin seudun kauppakamari
Toiminnallinen vastaava Sari Wulff, Verohallinto, tulorekisteriyksikkö
Erityisasiantuntija, ulkomaantyön vakuuttaminen Marjaana Lundqvist, Eläketurvakeskus

Ilmoittauduthan 19.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Ulkomaalainen työntekijä – ajokorttikoulutuksessa saat vastauksia kysymyksiin:

• mitä ulkomaalaisen työnteko-oikeus tarkoittaa?
  • mitä työehtoja työntekijään sovelletaan?
  • miten työterveyshuolto ja tapaturmavakuuttaminen on järjestettävä?
  • milloin verovelvollisuus syntyy
  • miten verosopimukset vaikuttavat Suomen oikeuteen verottaa tuloa
  • miten tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin
  • milloin Suomi voi verottaa ulkomaanpalkan
  • mitkä ovat ulkomaantyön vakuuttamissäännöt
  • mikä on A1-todistus ja mitä se merkitsee

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 490,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 690,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
11.30 lounastauko