STRIIMI: Työsuhteen ongelmatilanteisiin puuttuminen käytännössä

Aika: 1.12.2020 klo 8:45 - 15:00
Ilmoittaudu viimeistään 26.11.2020
Kouluttaja: Alexa Kavasto, lakimies, OTM AK Law Oy
Kenelle Esimiehille, tiiminvetäjille sekä kaikille henkilöstöhallinnosta vastaaville.

Taitavalla esimiestyöllä voidaan ennaltaehkäistä työpaikan ongelmatilanteiden syntymistä.
Pelkällä juridiikan tuntemisella ei esimiestyössä pärjää, mutta työn kannalta olennaisen juridiikan tunteminen antaa esimiehelle välineitä ja varmuutta puuttua haastaviin tilanteisiin.

Tässä koulutuksessa lähestytään työsuhteen ongelmatilanteita johtamisen ja työlainsäädännön näkökulmasta. Käytännönläheisten vinkkien lisäksi saat useita esimiestyössä hyödynnettäviä malliasiakirjoja käyttöösi.

Ohjelmassa mm.:

• esimiehen tehtävä yrityksen strategian toteuttajana
  • esimiehen oikeudet ja velvollisuudet
  • haastaviin tilanteisiin puuttuminen käytännössä
  • yleisiä haastavia esimiestilanteita
  • työsuhteen päättäminen

Ilmoittauduthan 26.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Hyvän esimiestyön edellytyksistä

• esimiestyöhön kohdistuvista odotuksista
  • esimiehen tehtävät organisaatiossa
  • onnistuneen muutoksen kaava
  • korjaavan palautteen merkitys
  • varhainen puuttuminen ongelmatilanteisiin
  • askelmerkit ongelmatilanteisiin puuttumiseen

Työntekijöiden oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa

•  työntekijän lojaliteettivelvollisuus
  • kilpailevan toiminnan kielto ja ajankohtainen lakimuutos
  • salassapitovelvollisuus
  • oikeus yhdenvertaiseen kohteluun
  • oikeus turvalliseen työympäristöön

Esimiehen oikeudet ja velvollisuudet suhteessa työntekijöihin

• työnjohto-oikeus ja työsopimuksen merkitys tähän
  • työehtosopimuksen noudattaminen ja merkitys
  • työpaikan ohjeiden merkitys
  • käytäntöjen vakiintuminen osaksi työsuhteen ehtoja
  • sanktio työnjohto-oikeuden ylittämisestä

Yleisiä haastavia esimiestilanteita ja miten näihin tulisi puuttua käytännössä

• yhteistyökyvyttömyys ja sopimaton käytös
  • häirintä
  • alisuoriutuminen
  • päihteiden väärinkäyttö
  • poissaolot
  • työsuhteen päättäminen ja sopimus sen vaihtoehtona

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 460,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 660,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
11.30-12.30 lounastauko
13.45 tauko
15.00 koulutus päättyy

Alexa Kavasto, lakimies, OTM AK Law Oy

Alexa Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.