Työsuhteen ajokortti® 9.-10.2.2021 | striimi

Ilmoittaudu viimeistään 5.2.2021
Kouluttaja: Kati Mattinen, Kirsi Parnila
Kenelle Työsuhde- ja henkilöstöasioista vastaaville

Koulutuksessa perehdytään työsuhteen elinkaaren eri vaiheisiin alkaen työsuhteen ehtojen määräytymisestä työsuhteen päättämiseen asti.
Päivien jälkeen osaat soveltaa työlainsäädäntöä käytännön tasolla.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa

• työsuhteen ehtojen määräytyminen
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjinnän kiellot
  • rekrytointi
  • henkilötietojen käsittely
  • työajan käsitteet
  • perhevapaat, vuorotteluvapaa ja muut vapaat
  • sairauspoissaolot ja vuosiloma
  • työsuhteen päättämiseen liittyvät menetelmät.

Työsuhteen ajokortti -koulutuksen tavoite ja hyödyt:

• koulutuksen jälkeen tunnet työsuhteen koko elinkaaren
  • koulutuksen jälkeen osaat soveltaa työlainsäädäntöä käytännön tasolla
  • saat tiiviin ja käytännönläheisen tietopaketin työlainsäädännön keskeisimmistä asioista
  • kouluttajina kauppakamarin omat lakimiehet.

Näytä osaamisesi, suorita koulutuksen jälkeen Työsuhteen ajokortti® -koe. Koekysymykset liittyvät Työsuhteen ajokortti® -koulutuksesta saatuihin tietoihin. Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat todistuksen osaamisestasi. Lue lisää >>.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 5.2. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Työsopimuksen tekeminen ja työsuhteen ehdot

• työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
  • työsuhteen ehtojen määräytyminen
  • tasapuolinen kohtelu ja syrjinnän kiellot
  • rekrytointi
  • henkilötietojen käsittely

Poissaoloista

• vuorotteluvapaa
  • opintovapaa
  • perhevapaat
  • muut tilapäiset vapaat

Sairauspoissaolot

• oikeus poissaoloon
  • oikeus sairausajan palkkaan
  • työn teettäminen sairausloman aikana
  • työntekijän ilmoitusvelvollisuus ja sairauslomakäytännöt
  • menettely väärinkäyttötilanteissa

Vuosilomat

• mistä kaikesta voi sopia?
  • loman siirtäminen sopimalla
  • loman siirtäminen työkyvyttömyyden vuoksi

Työaika

• mikä on työaikaa
  • säännöllinen työaika
  • lisätyö ja ylityö

Menettelytavat työsuhdetta päätettäessä ja lomautettaessa

Työsuhteen päättäminen

• koeaikana
  • purkamalla
  • purkautuneena käsittely
  • irtisanominen – henkilöstä johtuvin syin ja työn vähyyden vuoksi

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä.

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Ohjelma 9.2.2021 ja 10.2.2021

8.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 lounastauko
13.45 tauko
15.30 koulutus päättyy

lakimies, VT Kati Mattinen ja lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.
”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta. Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti