STRIIMI: Työkykyä vai ei? Työntekijän työkyvyttömyys työnantajan näkökulmasta

Aika: 18.11.2020 klo 8:45 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 16.11.2020
Kouluttaja: Minka Hauta-aho ja Kati Mattinen
Kenelle HR-vastaavat, -päälliköt, esimiehet ja johtajat.

Työkyvyn heikentyessä on tärkeää selvittää jo varhaisessa vaiheessa, millaisia ratkaisuja työssä jatkamiseen on tarjolla. Koulutuksessa saat tietoa työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista tilanteissa, kun työntekijä sairastuu pidempiaikaisesti. Koulutuksessa käsitellään myös työeläkelaitoksen järjestämän ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä ja työkyvyttömyyseläkkeen saamisen edellytyksiä.

Koulutuksessa saat hyvän yleiskatsauksen siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja minkälaisia vaihtoehtoja työnantajalla on tilanteessa, jossa työntekijän työkyvyttömyys pitkittyy.

Työkyvyttömyyseläkkeiden osalta käsitellään työkyvyttömyyseläkkeen saamisen edellytyksiä, sitä, miten työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla voi työskennellä ja miten työskentely vaikuttaa työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Koulutuksen aiheita ovat muun muassa:

• työnantajan työturvallisuusvastuusta
  • työsuhteen päättäminen työkyvyttömyyden perusteella
  • terveydentila kiellettynä syrjintäperusteena
  • mitä ammatillisen kuntoutuksen järjestämiseksi edellytetään
  • työkyvyttömyyseläkkeet: mitä ne ovat ja kenelle niitä myönnetään?

Koulutuksen asiakaspalautteiden keskiarvo on 5/5.

Tämä koulutus kuuluu Palkanlaskijan sertifikaattiin, jonka suoritettuasi saat diplomin ja digitaalisen tunnisteen.
Ilmoittauduthan 13.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

8.45 Ilmoittautuminen

9.00 Työkyvyn heikentuminen työlainsäädännön näkökulmasta

• työnantajan työturvallisuusvastuusta
  • sairauspoissaolot ja osa-aikaiset sairauspoissaolot
  • työsuhteen päättäminen työkyvyttömyyden perusteella
  • terveydentila kiellettynä syrjintäperusteena

Lakimies Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari

10.30 Työeläkelaitoksen järjestämä ammatillinen kuntoutus

• kenelle on tarkoitettu?
  • mitä tarkoittaa työnantajan näkökulmasta?
  • mitä ammatillisen kuntoutuksen järjestämiseksi edellytetään

Työkyvyttömyyseläkkeet

• mitä ne ovat ja kenelle niitä myönnetään?
  • työskentely työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla

Lakimies Minka Hauta-aho, Eläketurvakeskus

12.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Jäsenetuhinta 390€ + alv 24%
Normaalihinta 490€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 Ilmoittautuminen
9.00 Koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00 Tilaisuus päättyy

Kati Mattinen
Lakimies, VT
Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Minka Hauta-aho
Lakimies
Eläketurvakeskus

Minka Hauta-aho on toiminut lakimiehenä Eläketurvakeskuksen lakiosastolla reilun yhdentoista vuoden ajan. Hänen työhönsä kuuluu sekä kansallisen työeläkelainsäädännön soveltamista että kansainvälistä yhteistyötä.