STRIIMI: Työaikalain muutokset ja vaikutukset palkanlaskentaan

Aika: 27.3.2020 klo 8:45 - 12:00

Miten uusi työaikalaki vaikuttaa palkanlaskentaan, työajan enimmäiskertymän ja lepoaikoihin? Mitä tarkoitetaan joustotyöajalla? Milloin ja miten tunteja voidaan siirtää työaikalain mukaiseen työaikapankkiin?

Tässä koulutuksessa saat yksityiskohtaiset ohjeet ja mallit siitä, miten palkka lasketaan vuoden alusta voimaan tulleen työaikalain säännösten mukaan.

Uusi työaikalaki on tullut voimaan vuoden alusta. Työajan järjestäminen on nyt mahdollista aikaisempaa joutavammin ja laissa on elementtejä, joita siellä aikaisemmin ei ole ollut. Miten nämä uudistukset ja muutokset vaikuttivat työajan järjestämiseen, ylityön kertymiseen ja korotetun palkan laskemiseen.

Koulutuksessa käydään läpi yksityiskohtaisesti esimerkkejä käyttäen, miten ylityötä kertyy ja miten se korvataan kussakin tilanteessa. Koulutuksessa selviää myös, miten työajan järjestäminen voi vaikuttaa palkanlaskentaan näennäisesti samankaltaisissa tilanteissa.

Koulutuksessa käsitellään ja osallistujat ratkaisevat laskuesimerkkejä. Kaikkien esimerkkien taustalla oleva lainsäädäntö selvitetään osallistujille.

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Näin ilmoittaudut striimiin
Ilmoittaudu koulutukseen ja siirry ostoskoriin. Valitse striimi-vaihtoehto täyttäessäsi osallistujan tiedot. Muista valita kauppakamarijäsenyytesi alasvetovalikosta.

8.45 Yhteyden avaus

9.00 Työaikajoustot

• säännöllisen työajan pidentäminen
  • työaikapankkiin siirrettävien tuntien kertyminen
  • liukuva työaika
  • työaikapankki

Lisä- ja ylityö ja enimmäistyöaika

• lisätyön muodostuminen
  • ylityön muodostuminen
  • uusi säännös enimmäistyöajasta
  • viikkolevon aikana tehdyn työn korvaaminen

Laskentaesimerkkejä

• ylityön kertyminen ja laskeminen yleistyöaikaa noudatettaessa
  • ylityön kertyminen ja laskeminen käytettäessä keskimääräistä työaikaa
  • ylityön kertyminen ja laskeminen jaksotyöaikaa noudatettaessa
  • ylityö joustotyöaikaa ja liukuvaa työaikaa noudatettaessa
  • ylityön kertyminen varallaolotilanteissa
  • lisä-, yli– ja sunnuntaityötä maksettavan korvauksen suuruus
  • miten palkka lasketaan tilanteissa, joissa tasoittumisjakso päättyy kesken

12.00 Tilaisuus päättyy

Jäsenetuhinta 400,00 € (+alv 24 %, 96,00 €)
Hinta 500,00 € (+alv 24 %, 120,00 €)

Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.

Ilmoittauduin juuri - lisää sähköiseen kalenteriini
Tästä voit ilmoittauduttuasi lisätä ajankohdan ja sisällön kalenteriisi. Huomaa, että omaan kalenteriin lisääminen ei toimi ilmoittautumisena meille. Ilmoittautuminen tapahtuu aina oheisella lomakkeella.

Johtava asiantuntija Maritta Antola, Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL

Maritta Antola työskentelee Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Ry:ssä johtavana asiantuntijana. Työssään hän neuvoo ja kouluttaa liiton jäseniä työoikeudellisissa kysymyksissä sekä auttaa jäseniä työsuhteisiin liittyvissä ongelmatilanteissa. Lisäksi hän on mukana alan työehtosopimusneuvotteluissa.

Antolalla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus työoikeudesta, neuvonnasta sekä kouluttamisesta työnantajapuolta edustavien liittojen palveluksessa,  mm. 16 vuotta Helsingin seudun kauppakamarissa.

Hän on myös kirjoittanut useita työoikeudellisia kirjoja.

Asiantuntijana myös seuraavissa: