Työaikalain muutokset ja vaikutukset palkanlaskentaan | striimi

Aika: 15.4.2021 klo 8:45 - 12:00
Paikka: omalta laitteelta

Työaikalaki tuli voimaan 2020 alusta. Työajan järjestäminen on tämän jälkeen ollut mahdollista aikaisempaa joutavammin ja laissa on nyt elementtejä, joita siellä aikaisemmin ei ole ollut. Miten nämä uudistukset ja muutokset vaikuttivat työajan järjestämiseen, ylityön kertymiseen ja korotetun palkan laskemiseen.

Koulutuksessa käydään läpi yksityiskohtaisesti esimerkkejä käyttäen, miten ylityötä kertyy ja miten se korvataan kussakin tilanteessa. Koulutuksessa selviää myös, miten työajan järjestäminen voi vaikuttaa palkanlaskentaan näennäisesti samankaltaisissa tilanteissa.

Koulutuksessa käsitellään ja osallistujat ratkaisevat laskuesimerkkejä. Kaikkien esimerkkien taustalla oleva lainsäädäntö selvitetään osallistujille.

8.50 Yhteyden avaus

9.00 Työaikajoustot

• säännöllisen työajan pidentäminen
  • työaikapankkiin siirrettävien tuntien kertyminen
  • liukuva työaika
  • työaikapankki

Lisä- ja ylityö ja enimmäistyöaika

• lisätyön muodostuminen
  • ylityön muodostuminen
  • uusi säännös enimmäistyöajasta
  • viikkolevon aikana tehdyn työn korvaaminen

Laskentaesimerkkejä

• ylityön kertyminen ja laskeminen yleistyöaikaa noudatettaessa
  • ylityön kertyminen ja laskeminen käytettäessä keskimääräistä työaikaa
  • ylityön kertyminen ja laskeminen jaksotyöaikaa noudatettaessa
  • ylityö joustotyöaikaa ja liukuvaa työaikaa noudatettaessa
  • ylityön kertyminen varallaolotilanteissa
  • lisä-, yli– ja sunnuntaityötä maksettavan korvauksen suuruus
  • miten palkka lasketaan tilanteissa, joissa tasoittumisjakso päättyy kesken

12.00 Tilaisuus päättyy

Striimin ohjeet

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Jäsenetuhinta 390,00 €
Hinta 490,00 €

Hintoihin lisätään alv 24%.
Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.

Johtava asiantuntija Maritta Antola, Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL

Maritta Antola työskentelee Henkilöstöpalveluyritysten Liitto Ry:ssä johtavana asiantuntijana. Työssään hän neuvoo ja kouluttaa liiton jäseniä työoikeudellisissa kysymyksissä sekä auttaa jäseniä työsuhteisiin liittyvissä ongelmatilanteissa. Lisäksi hän on mukana alan työehtosopimusneuvotteluissa.

Antolalla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus työoikeudesta, neuvonnasta sekä kouluttamisesta työnantajapuolta edustavien liittojen palveluksessa,  mm. 16 vuotta Helsingin seudun kauppakamarissa.

Hän on myös kirjoittanut useita työoikeudellisia kirjoja.

Asiantuntijana myös seuraavissa: