STRIIMI: Työaikalain ja vuosilomalain muutokset palkkahallinnon näkökulmasta

Aika: 7.5.2020 klo 8:45 - 12:00
Paikka: Omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 6.5.2020
Kouluttaja: Kirsi Parnila

Suosittu kampanjamme jatkuu koko kevään ajan! Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 1.6. saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Keskeisiin työsuhteita säänteleviin lakeihin on tullut muutoksia. Työaikalakiin on tehty kokonaisuudistus ja vuosilomalakiin tuli kokonaan uusi lisävapaapäivämääräys ja muita muutoksia.

Työnantajan ja työnantajan edustajan on pysyttävä ajan tasalla keskeisen työlainsäädännön muutoksista ja niiden taustoista. Koulutuksessa käydään läpi ajankohtaiset lakimuutokset ja niiden käytäntöön soveltaminen.

Koulutuksessa käydään läpi muun muassa

• työaikalain soveltamisala
  • laajemmat jouston mahdollisuudet; työaikapankki, joustotyö, liukuva työaika
  • uutta liittyen lisä- ja ylityöhön
  • loman kertyminen poissaolojen ajalta
  • lisävapaapäivien laskeminen
  • korvaus lisävapaapäiviltä
  • lisävapaapäivien antaminen

Tämä koulutus kuuluu Palkanlaskijan sertifikaattiin, jonka suoritettuasi saat diplomin ja digitaalisen tunnisteen.

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 1-2 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

8.50 Yhteyden avaaminen

9.00 Uusi työaikalaki palkkahallinnon näkökulmasta

• Työajaksi luettava aika ja varallaolo
  • Sopimukseen perustuva työaika
    • Työajan järjestäminen
  • Uudet joustot ja niiden palkkahallinnolliset haasteet
    • Liukuva työaika
    • Joustotyöaika
    • Työaikapankki
  • Säännöllisen työajan ylittäminen ja sunnuntaityö
    • Enimmäistyöajan seuraaminen
  • Lepoajat
  • Työaika-asiakirjat

Vuosilomaa täydentävät lisävapaapäivät

• Loman kertyminen poissaolojen ajalta
  • Lisävapaapäivien laskeminen
  • Korvaus lisävapaapäiviltä
  • Lisävapaapäivien antaminen

12.00 Tilaisuus päättyy

JÄSENETUHINTA 360 €
HINTA 460 €

Tarjous näistä hinnoista -50% 1.6. asti. Lisää kassalla koodi: k2eta.
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tallenne (katsottavissa 1 vko).

Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta.

Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta. Kirsin energinen esiintyminen ja kyky kertoa asiat selkeästi ja ymmärrettävästi saavat osallistujilta loistavat arvosanat koulutuksesta toiseen. Myös kirjallista tuotantoa on kertynyt runsaasti.

Lisäksi Parnila toimii Palkanlaskenta- ja Työsuhde-tietopalvelujen päätoimittajana.