STRIIMI: Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen

Aika: 28.10.2020 klo 12:30 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 26.10.2020
Kouluttaja: Reetta Riihimäki Lakimies, OTM Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Koulutus on hyödyllinen henkilöstöasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka vastaavat työsuhdeasioista.

Koulutuksessa perehdytään keskeiseen lainsäädäntöön ja työnantajan velvoitteisiin liittyen tuotannollisista ja taloudellista syistä tapahtuvaan työvoiman vähentämiseen. Koulutuksessa käydään läpi lomautus- ja irtisanomisperusteet, sekä yhteistoimintalain asettamat velvoitteet.

Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen -koulutuksen aiheet:

• lomautusperusteet
  • kollektiiviset irtisanomisperusteet
  • yhteistoimintaneuvottelut työvoiman käyttöä vähennettäessä
  • muun työn tarjoaminen ja koulutusvelvollisuus
  • työllistymistä edistävä koulutus tai valmennus ja irtisanotun oikeus työterveyshuoltoon
  • takaisinottovelvollisuus

Millä edellytyksin työntekijöitä voi lomauttaa? Mikä on irtisanomisjärjestys, kun irtisanottavia on useampia?  Miten muun työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus eroavat toisistaan? Tässä puolen päivän koulutuksessa kuulet vastaukset muun muassa edellä esitettyihin kysymyksiin.

Kenelle:

Koulutuksen hyödyt:

• tiedät, millä edellytyksin työntekijöitä voi lomauttaa
  • tiedät, irtisanomisjärjestyksen tilanteissa kun irtisanottavia on useampia
  • tiedät, miten muun työn tarjoamisvelvollisuus ja takaisinottovelvollisuus eroavat toisistaan
  • osaat toimia lain edellyttämällä tavalla.

Tervetuloa koulutukseen!

Asiantuntija:
Lakimies Reetta Riihimäki, Helsingin seudun kauppakamari

Voit osallistua koulutukseen myös osana Työsuhdeosaajan valmennuskokonaisuutta»

12.30 Koulutus alkaa

Työ vähenee – lomauttaminen ja irtisanominen

• lomautusperusteet
  • kollektiiviset irtisanomisperusteet
  • yhteistoimintaneuvottelut työvoiman käyttöä vähennettäessä
  • muun työn tarjoaminen ja koulutusvelvollisuus
  • takaisinottovelvollisuus

15.30 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Jäsenetuhinta 390€ + alv 24%, Normaalihinta 490€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

Reetta Riihimäki Lakimies, OTM Helsingin seudun kauppakamari

OTM Reetta Riihimäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin työsuhdeneuvontaa antavana lakimiehenä. Hän on työskennellyt aikaisemmin työsuhdeneuvojana työntekijäliitossa. Reetta Riihimäki on yksi KauppakamariTiedon Työsuhde-teoksen kirjoittajista.