STRIIMI: Tunnista osakeyhtiön johdon toimivallan rajat ja vastuu rajojen rikkomisesta

Ilmoittaudu tästä

Aika: 17.11.2020 klo 9:00 - 12:00
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 13.11.2020
Kouluttaja: Helsingin yliopiston kauppaoikeuden professori Seppo Villa
Kenelle Osakeyhtiön johtoon kuuluville sekä muille asiantuntijoille, jotka kaipaavat selkeyttää osakeyhtiön varojenjakoon ja johdon vastuukysymyksiin.

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Koronaepidemian aiheuttamat poikkeusolosuhteet ovat tuoneet haasteita monen yrityksen toiminnalle. Myös osakeyhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan vastuukysymykset korostuvat poikkeusoloissa, kun päätöksiä täytyy tehdä hyvin epävarmassa toimintaympäristössä, ja on vaikea ennakoida tulevaa. Tämän takia jokaisen yhtiön johtoon kuuluvan on erityisen tärkeää tuntea valta- ja vastuukysymykset riittävän hyvin, jotta välttyy turhilta oikeudellisilta riskeiltä.

Tässä koulutuksessa kuulet, mihin seikkoihin hallituksen ja toimitusjohtajan kannattaa kiinnittää huomiota yhtiön varojenjaossa, jotta vältytään laittomalta varojenjaolta ja siihen liittyviltä seuraamuksilta.

Koulutus sopii kaikille osakeyhtiön johtoon kuuluville sekä muille asiantuntijoille, jotka kaipaavat selkeyttää osakeyhtiön varojenjakoon ja johdon vastuukysymyksiin.

Asiantuntija Seppo Villan osaamisalueeseen kuuluvat mm. osakeyhtiö-, yhteisö-, rahoitus-, tilinpäätös- ja sopimusoikeuteen liittyvät kysymykset. Lisäksi hän on työskennellyt 10 vuotta rahoitusmarkkinoiden palveluksessa eri tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Ilmoittauduthan 13.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Sisältö

8.45 Ilmoittautuminen 

9.00 Mikä on osakeyhtiössä laitonta varojenjakoa?

Miten tunnistaa osakeyhtiön sallittu ja kielletty varojen käyttö?

Liiketaloudellisen perusteen merkitys?

10.30 Kahvitauko

10.45 Miten hahmottuvat yhtiön edustajan – hallituksen ja toimitusjohtajan – edustamisvallan rajat?

Johdon vastuu laittomasta varojenjaosta

12.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Hinta

Jäsenetuhinta 395€ + alv 24%
Normaalihinta 495€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

8.45 Ilmoittautuminen
9.00 Koulutus alkaa
10.30 Kahvitauko
10.45 Koulutus jatkuu
12.00 Tilaisuus päättyy

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Seppo Villa professori Helsingin yliopisto

Seppo Villa professori Helsingin yliopisto

OTT Seppo Villa on Helsingin yliopiston kauppaoikeuden professori sekä dosentti Turun, Lapin ja Lappeenrannan yliopistoissa. Villa on julkaissut useita kymmeniä teoksia ja artikkeleita yksin ja yhdessä muiden kirjoittajien kanssa.  Villa on erikoistunut yhteisö-, rahoitus- ja sopimusoikeuteen sekä väitellyt vuonna 1997 oman ja vieraan pääoman rajanvedosta Pääomalaina -nimisellä teoksella. Villa on toiminut yliopistollisissa tehtävissä vuodesta 1995, professorina vuodesta 2000 lukien ja nimitetty Helsingin yliopiston kauppaoikeuden professoriksi vuonna 2009. Yliopistouran lisäksi hänellä on kymmenen vuoden käytännön kokemus pankkitoiminnasta Suomessa ja ulkomailla. Villa on toiminut useiden välimiesoikeuksien jäsenenä ja puheenjohtajana sekä antanut useita oikeudellisia lausuntoja lain tulkinnasta niin viranomaisille kuin elinkeinoelämän toimijoille. Villa toimii myös Markkinatapalautakunnan puheenjohtajana.

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoittautumisen valmennuskokonaisuuteen tai laivaseminaariin voi peruuttaa veloituksetta väintään 21 vuorokautta ennen valmennuskokonaisuuden ensimmäisen jakson tai laivaseminaarin alkamista. 20–14 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu. Matka- ja ulkomaanseminaareissa noudatetaan vastuullisen matkanjärjestäjän ilmoittamia peruutusehtoja. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti.
Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.