STRIIMI: Totti Karpela: Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet

Aika: 12.4.2021 klo 12:30 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 9.4.2021
Kouluttaja: Totti Karpela, Pääkouluttaja, toimitusjohtaja Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Kenelle Esimiehille, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville toimialasta riippumatta.

Kuluva vuosi on pandemian tuomien erilaisten haasteiden sekä muutoksen johdosta hyvin poikkeuksellinen myös organisaatioille sekä ammattilaisille.

Organisaatioiden esimiehet, HR-ammattilaiset, johtajat ja työterveys ovat työpaikan sisäisten haasteiden edessä, kun omat työntekijät kuormittuvat ja koronatilanne luo omat huolensa lomautusten, YT-neuvotteluiden sekä mahdollisten irtisanomisten merkeissä. Poikkeustilanteen aiheuttama turbulenssi heijastuu työpaikkojen sisäiseen vuorovaikutukseen ja työyhteisöissä voi esiintyä normaalia enemmän tunnepitoista käytöstä, jonka tunnistamiseen, kohtaamiseen, käsittelyyn ja ennaltaehkäisyyn olisi hyvä olla selkeät toimintamallit.

Käytännönläheisen koulutuksen aikana opitaan ratkaisukeskeisiä menetelmiä organisaation sisäisten haastavien vuorovaikutustilanteiden ja vastuuttoman työkäyttäytymisen hallintaan sekä ennaltaehkäisyyn liittyen. Koulutuksella ennaltaehkäistään isompia ristiriitoja, ongelmatilanteita sekä vastuutonta työkäyttäytymistä. Iltapäivän opeilla myös parannetaan ammattilaisen vuorovaikutustaitoja ristiriitatilanteissa ja annetaan selkeät toimintamallit rakentavan palautteen antamiseen sekä puuttumiseen ei toivottuun käytökseen työpaikalla.

Koulutuksessä käytetään lukuisia tapausesimerkkejä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 9.4. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet

• Kun kemiat eivät kohtaa
  • Kaikki on viestintää
  • Työyhteisötaidot velvoittavat työntekijöitä ja esimiehiä
  • Myönteisen ilmapiirin rakentaminen arjessa
  • Voimaannuttavaa vai vastuutonta työkäytöstä?
  • 24h-sääntö puheeksiottamiseen
  • Erilaiset konfliktityypit työpaikoilla
  • Psyykkinen itsesäätely eli oman mielekkyyden ylläpitäminen hankalissakin tilanteissa
  • Muutos- ja kriisitilanteiden vaikutus yksilön jaksamiseen, SCARF-malli
  • Esimiehen rooli konfliktien ehkäisyssä
  • Neljä kuuntelun virhettä
  • Ongelmien puheeksiottaminen
  • FAA:n viisiportainen viestintämalli
  • Puhe-Judon perusteet

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 410,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 520,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

11.45 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
12.30 koulutus alkaa
asiantuntija Janne Kettunen, Kauppakamarin Koulutus
12.50 tauko
13.50 tauko
15.00 tauko
16.00 koulutus päättyy

Totti Karpela, Pääkouluttaja, toimitusjohtaja Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Totti Karpelalla on valtionhallinnosta hankittu kattava 20-vuotinen kouluttajakokemus. Poliisin erityistilanteiden neuvottelijana toiminut Totti on työskennellyt pitkään merkittävien organisaatioiden asiakaspalvelun kehittämisen parissa haasteellisten viestintätilanteiden sekä asiakkaiden osalta. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintälanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi.