STRIIMI: Totti Karpela: Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet

Aika: 30.11.2020 klo 12:00 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 26.11.2020
Kouluttaja: Totti Karpela, Pääkouluttaja, toimitusjohtaja Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy
Kenelle Tilaisuus sopii kaikille esimiehille, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville toimialasta riippumatta.

Vuosi 2020 on pandemian tuomien erilaisten haasteiden sekä muutoksen johdosta hyvin poikkeuksellinen myös organisaatioille sekä ammattilaisille.

Kaikissa vuorovaikutustilanteissa voi syntyä joskus häiriöitä, väärinymmärryksiä sekä kitkaa. Organisaation sisäiset vuorovaikutustilanteet eivät tee tässä poikkeusta ja pitkään jatkuneet erimielisyydet sekä ristiriidat ovat yleensä jopa haastavampia ratkottavia kuin asiakkaiden kanssa syntyvät haastavat tilanteet. Olemme voineet lukea mediasta miten ilmapiiri työpaikoilla on kiristynyt, puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet ja sähköinen viestintä asiakkaiden suunnalta muuttunut osittain jopa avoimen vihamieliseksi – monet kamppailevat oman jaksamisensa kanssa niin arjessa kuin työssään. Poikkeustilanne heijastuu organisaatioiden toimintaan ja ammattilaisten toimenkuviin monin tavoin.

Käytännönläheisen koulutuksen aikana opitaan ratkaisukeskeisiä menetelmiä organisaation sisäisten haastavien vuorovaikutustilanteiden ja vastuuttoman työkäyttäytymisen hallintaan sekä ennaltaehkäisyyn liittyen. Koulutuksella ennaltaehkäistään isompia ristiriitoja, ongelmatilanteita sekä vastuutonta työkäyttäytymistä.  Iltapäivän opeilla myös parannetaan ammattilaisen vuorovaikutustaitoja ristiriitatilanteissa ja annetaan selkeät toimintamallit rakentavan palautteen antamiseen sekä puuttumiseen ei toivottuun käytökseen työpaikalla. Koulutuksessa käytetään lukuisia tapausesimerkkejä.

Ilmoittauduthan 26.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet

• Kun kemiat eivät kohtaa
  • Kaikki on viestintää
  • Työyhteisötaidot velvoittavat työntekijöitä ja esimiehiä
  • Myönteisen ilmapiirin rakentaminen arjessa
  • Voimaannuttavaa vai vastuutonta työkäytöstä?
  • 24h-sääntö puheeksi ottamiseen
  • Erilaiset konfliktityypit työpaikoilla
  • Psyykkinen itsesäätely eli oman mielekkyyden ylläpitäminen hankalissakin tilanteissa
  • Muutos- ja kriisitilanteiden vaikutus yksilön jaksamiseen, SCARF-malli
  • Esimiehen rooli konfliktien ehkäisyssä
  • Neljä kuuntelun virhettä
  • Ongelmien puheeksi ottaminen
  • FAA:n viisiportainen viestintämalli
  • Puhe-Judon perusteet

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 390,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 490,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

11.30 ilmoittautuminen ja yhteydenavaus
12.00 koulutus alkaa
12.50 tauko
13.50 tauko
15.00 tauko
16.00 koulutus loppuu

Totti Karpela, Pääkouluttaja, toimitusjohtaja Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Totti Karpelalla on valtionhallinnosta hankittu kattava 20-vuotinen kouluttajakokemus. Poliisin erityistilanteiden neuvottelijana toiminut Totti on työskennellyt pitkään merkittävien organisaatioiden asiakaspalvelun kehittämisen parissa haasteellisten viestintätilanteiden sekä asiakkaiden osalta. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintälanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi.