STRIIMI: Totti Karpela: Kun kollega myrkyttää työpaikan ilmapiirin

Aika: 16.4.2020 klo 12:00 - 16:00
Kenelle esimiehille, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville toimialasta riippumatta.

Haluamme auttaa yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja tarjoamme kaikki Helsingin seudun kauppakamarin kevään striimikoulutukset nyt 50 % alennuksella. Koulutusedun saat kassalla koodilla K20ETA 30.4.saakka. Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia.

Miten ennaltaehkäistä vastuutonta käytöstä?

Työterveyslaitoksen lanseeraama termi ”vastuuton työkäyttäytyminen” on käytöstä, joka häiritsee ja vaikeuttaa työyhteisön toimintaa ja aiheuttaa mielipahaa, ärtymystä ja työmotivaation laskua muissa työyhteisön jäsenissä, muttei täytä työpaikkakiusaamisen tunnusmerkkejä.

Vastuuton työkäyttäytyminen voi kuitenkin olla työyhteisön jaksamisen ja työilmapiirin kannalta hyvin haitallista. Tällainen käytös on työpaikkakiusaamista yleisempää ja se voi ilmetä esimerkiksi muiden komenteluna, omien valtuuksien ylittämisenä, tehtävien laiminlyöntinä tai muuna mielenosoittamisena.

Miten tällaiseen käytökseen voi puuttua ja miten sitä voi ehkäistä?

Koulutus tarjoaa käytännönläheisiä neuvoja vastuuttoman käytöksen havaitsemiseen, siihen puuttumiseen ja sen ennaltaehkäisyyn. Tilaisuus sopii kaikille esimiehille, HR- ja työsuojelutehtävissä toimiville toimialasta riippumatta.

Striimin ohjeet
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat 1-2 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.
Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.
Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

12.00 Koulutuspäivän avaus
asiantuntija Janne Kettunen, Kauppakamarin Koulutus

12.10

• Työhyvinvointi, voimaannuttavaa työkäyttäytymistä vai jotain muuta?
  • Vastuuttoman työkäyttäytymisen määritelmä
  • Kolme erilaista ongelmapersoonaa työpaikoilla; tahaton, narsistinen ja suunnitelmallinen

12.50 Tauko

13.00

• Mitkä asiat organisaatiotasolla johtavat siihen, että vastuutonta työkäytöstä esiintyy?
  • Esimiestaidot ja alaistaidot, molempia tarvitaan

13.50 tauko

14.10

• Miten vaikean käytöksen vaikutuspiirissä työskentelevät ihmiset usein reagoivat?
  • Miten vastuutonta työkäytöstä voidaan ennaltaehkäistä?

15.00 tauko

15.10

• Miksi puheeksi ottaminen on useimmille ihmisille niin vaikeaa?
  • FAA:n viisiportainen malli vaikeiden asioiden käsittelyyn

16.00 Tilaisuus päättyy

Jäsenetuhinta 390,00 € (+alv 24 %, 93,60 €)
Hinta 490,00 € (+alv 24 %, 117,60 €)

Hintaan sisältyy striimin ohella sähköinen koulutusmateriaali.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360.

Totti Karpela, Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Totilla on valtionhallinnosta hankittu kattava 20-vuotinen kouluttajakokemus. Poliisin erityistilanteiden neuvottelijana toiminut Totti on työskennellyt pitkään merkittävien organisaatioiden haasteellisten viestintätilanteiden sekä asiakaspalvelun kehittämisen parissa. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintätilanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi.