STRIIMI: Tilinpäätös, veroilmoitus ja verotuksen toimittaminen

Aika: 15.12.2020 klo 8:45 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 11.12.2020
Kouluttaja: Teija Kerbs ja Jukka Koivumäki
Kenelle Taloushallinnon ammattilaisille, jotka tekevät tilinpäätöksiä

Tulojen, menojen, varallisuuden ja tulolähteiden käsittelyn erot kirjanpidossa ja verotuksessa ovat joissakin tapauksissa merkittäviä. Jo kirjanpitoa tehtäessä on otettava huomioon tilinpäätökseen ja verotukseen vaikuttavat asiat.

Tilinpäätöksen valmistuttua käymme läpi osakeyhtiön verotettavan tulon laskemista ja veroilmoituksen täyttämisen ongelmakohtia. Veroilmoitusta käydään läpi todellisten lukujen kanssa esimerkkiyritystä käyttäen. Verotusmenettelyä seuraamme verotuksen päättymiseen saakka. Myös mahdolliset muutoksenhaut ja verotuksen oikaisut käydään läpi.

Ohjelmassa mm.:

• Käytännön kirjanpidossa huomioitavat verosäännökset
  • Tilinpäätöksen laatiminen
  • Tuloslaskelman erät veroilmoituksessa
  • Tase-erät kirjanpidossa ja verotuksessa
  • Verotettavan tulon laskelma
  • 6B-lomake ja yleisimmät liitelomakkeet
  • Verotuksen toimittaminen

Tule päivittämään tietosi koulutukseen!

Ilmoittauduthan 11.12. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.
Lisätiedot: palvelupäällikkö Heidi Sikkilä, heidi.sikkila(at)kauppakamari.fi, p. 0400 568 900

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus

9.00 Käytännön kirjanpidossa huomioitavat verosäännökset

• vähennyskelvottomat ja verovapaat erät
  • tulolähdejako

Tilinpäätöksen laatiminen

• tilinpäätöksen yleiset periaatteet, arvostus- ja jaksotussäännökset
  • tilinpäätösasiakirjat

Tuloslaskelman erät veroilmoituksessa

• tulolähteiden merkitys
  • tuloslaskelman lukujenesittäminen 6B-lomakkeella

Tase-erät kirjanpidossa ja verotuksessa

• pysyvät vastaavat, vaihtuvat  vastaavat, vieras pääoma ja oma pääoma
  • tilinpäätössiirtojen kertymä ja pakolliset varaukset

Verotettavan tulon laskelma

• kirjanpidon tuloksen ja verotettavan tulon erot
  • vahvistetut tappiot
  • Veroilmoituksen laatiminen

6B-lomake ja yleisimmät liitelomakkeet

• sähköinen lähettäminen

Verotuksen toimittaminen

• verotuksen valmistuminen
  • muutoksenhaku

16.00 Tilaisuus päättyy

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Jäsenetuhinta 495€ + alv 24%, Normaalihinta 695€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 Koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00-12.45 lounastauko
14.15 tauko
16.00 Tilaisuus päättyy

Teija Kerbs
Kirjanpidon asiantuntija
Helsingin seudun kauppakamari

Teija Kerbs toimii kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa. Jäsenyrityksille annettavan neuvonnan lisäksi Kerbsin tehtäviin kuuluu asiakkaiden koulutus taloushallinnon eri osa-alueilla. Kerbs on työskennellyt pitkään erityyppisten yritysten taloushallinnon parissa ja hänellä on monipuolinen kokemus taloushallinnon eri osa-alueista.

Jukka Koivumäki
Veroasiantuntija
Helsingin seudun kauppakamari

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).