STRIIMI: Taloushallinnossa huomioitavat alv- ja tuloverosäännökset

Aika: 16.9.2020 klo 8:45 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 11.9.2020
Kouluttaja: Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija Jukka Koivumäki.
Kenelle Kirjanpitäjille ja verotuksen parissa työskenteleville

Tiedätkö, miten pystyt ottamaan huomioon verotuksen näkökohdat kuitenkaan unohtamatta sitä, että kirjanpidon tekemistä säätää enimmäkseen kirjanpitolaki?

Taloushallinnossa huomioitavat alv- ja tuloverosäännökset -koulutuksessa käydään läpi yleisimmät kirjanpidossa esiin tulevat verotuksen aiheuttamat ongelmakohdat. Kirjanpidon ja verotuksen säännökset poikkeavat osittain toisistaan ja kirjanpitoa tehtäessä tulee aina ottaa kantaa tuloverotuksen ja arvonlisäverotuksen kysymyksiin. Koulutuksessa käydään myös läpi edustuskulujen rajanvetoa muihin vähennyskelpoisiin menoihin sekä käytetyimpien henkilöstöetujen verotuskohtelua.

Ohjelmassa:

• Tuloverotuksen vaikutukset kirjanpidossa
  • Edustusmenot ja henkilöstökulut verotuksessa
  • Arvonlisäverotuksen vaikutukset kirjanpidossa

Asiantuntijana koulutuksessa toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija Jukka Koivumäki

8.45 Ilmoittautuminen ja yhteyden avaus

9.00 Tuloverotuksen vaikutukset kirjanpidossa

• Tositteen tietosisältö
  • Verovapaat tulot
  • Vähennyskelvottomat menot
  • Tulolähteiden vaikutus

Edustusmenot ja henkilöstöedut verotuksessa

• Edustuskulut / vähennyskelpoiset kulut
  • Yleisimmät henkilöstöedut verotuksessa

Arvonlisäverotuksen vaikutukset kirjanpidossa

• Arvonlisäveron perusperiaatteet
  • Vähennyskelvottomat menot
  • Kiinteistön käyttöoikeuden luovutuksen verotus
  • Yhteisökauppa, vienti ja tuonti
  • Kansainvälinen palvelumyynti
  • Tositteille asetetut vaatimukset
  • Viranomaisraportointi

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittauduthan 11.9. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun puhelimitse 09 2286 0360 tai sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi.

Jäsenetuhinta 460€ + alv 24%
Normaalihinta 660€ + alv 24%
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

8.45 lmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 Koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00-12.45 lounastauko
14.15. tauko
16.00 Koulutus päättyy

Jukka Koivumäki Veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamari

Hall. maist. Jukka Koivumäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntijana. Hän on vuoden 2012 alusta lähtien KauppakamariTiedon Vero-teoksen kirjoittaja. Hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoalalta ja verohallinnosta.

Koivumäki on kirjoittanut Hannele Lindforsin kanssa teokset Pk-yrityksen taloushallinto käytännönläheisesti (2012) ja Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheisesti (2011, 2014).