Suuri Työsuhdepäivä | striimi

Ilmoittaudu

Aika: 4.3.2021 klo 8:45 - 15:30
Paikka: omalta koneelta
Ilmoittaudu viimeistään 2.3.2021
Kouluttaja: Päivi Rauramo, Kirsi Parnila, Kati Mattinen, Reetta Riihimäki
Kenelle Työsuhde- ja henkilöstöasioista vastaaville

Muistuta ilmoittautumisen päättymisestä Tästä saat kalenterisi muistuttamaan ilmoittautumisesta pari päivää ennen määräaikaa. Huomaa, että ilmoittautumismuistutuksen lisääminen omaan kalenteriin ei toimi ilmoittautumisena meille.

Kauppakamarin Suuressa Työsuhdepäivässä kuulet työsuhdeasioista viimeaikaisten lakimuutosten ja oikeuskäytännön valossa.

Päivän aikana käsitellään uutta työlainsäädäntöä, joka koskee mm. yhteistoimintalain uudistamista, lähetettyjä työntekijöitä, perhevapaita ja kilpailukieltosopimuksia. Kuulet myös etätyöhön liittyvistä työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvointi haasteita ja hyödyistä lainsäädännön ja  työhyvinvoinnin näkökulmasta.

Koulutuksessa käydään läpi uutta työlainsäädäntöä, joka koskee mm.

 • yhteistoimintalain uudistamista
 • lähetettyjä työntekijöitä
 • perhevapaita ja kilpailukieltosopimuksia

Päivän aluksi kuulet etätyön työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvoinnin haasteista ja hyödyistä. Asiaa käsitellään sekä lainsäädännön että työhyvinvoinnin näkökulmasta.

Asiantuntijat:
Asiantuntija Päivi Rauramo, Työturvallisuuskeskus
Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari
Lakimies Kati Mattinen, Helsingin seudun kauppakamari
Lakimies Reetta Riihimäki, Helsingin seudun kauppakamari

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan 1.3. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Sisältö

Työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvointi etätyössä

 • etätyön haasteita ja hyötyjä
 • sopiminen ja lainsäädännön soveltaminen
 • terveyden ja turvallisuuden hallinta, vakuutusturva
 • etätyön edellytyksiä ja johtamisen hyviä käytäntöjä
 • aikavarkaat, kuormittuminen ja hyvinvoinnin tuki

Ajankohtaista työlainsäädännössä 

 • lähetetyt työntekijät
 • kilpailukieltosopimukset
 • perhevapaat

Yhteistoimintalaki uudistuu
Jatkuva vuoropuhelu työnantajan ja henkilöstön välillä

 • vuoropuhelussa käsiteltävät asiat
 • työyhteisön kehittämissuunnitelma
 • säännöllisesti annettavat tiedot

Muutosneuvottelut

 • työvoiman vähentämisneuvottelut
 • työnjohtovallan piiriin kuuluvat muutokset
 • ehdotukset ja vaihtoehtoiset ratkaisut

Henkilöstön edustus työnantajan hallinnossa

Ajankohtaista oikeuskäytännöstä

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Hinta

Jäsenetuhinta 490,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 690,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.
Kauppakamarien jäsenorganisaatioiden henkilöstö osallistuu koulutuksiin aina edullisimmalla jäsenetuhinnalla. Hyödynnä myös pysyvä määräalennuksemme, ilmoita 5 – maksa 4!

Ohjelma

8.50 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.30 tauko
12.00 lounastauko
15.30 koulutus päättyy

Oikeudet muutoksiin:  

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen. 

Kati Mattinen, lakimies, VT, Helsingin seudun kauppakamari

Kati Mattinen toimii Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehenä. Hän on työoikeuden ja palkkahallinnon asiantuntija ja pidetty kouluttaja. Lisäksi Mattinen on yksi KauppakamariTiedon Palkanlaskenta- ja Työsuhde-teoksen kirjoittajista.
”Kati on huippuhyvä kouluttaja ja huippu myös neuvontapalvelun puolella. Aina saa apua ja vastaukset ovat selkeitä. Myös koulutustyyli on selkeä ja ymmärrettävä!”

Kirsi Parnila, lakimies Helsingin seudun kauppakamari

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarin työoikeudellisesta neuvonnasta vastaavana lakimiehenä. Hänellä on 20 vuoden kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta. Kauppakamareiden valtakunnallinen koulutuspooli valitsi yksimielisesti Kirsin vuoden 2013 kouluttajaksi. Hänen asiantuntemuksensa työlainsäädännön kysymyksissä on kiistatonta.

Reetta Riihimäki, lakimies, OTM, Helsingin seudun kauppakamari

OTM Reetta Riihimäki toimii Helsingin seudun kauppakamarin työsuhdeneuvontaa antavana lakimiehenä. Hän on työskennellyt aikaisemmin työsuhdeneuvojana työntekijäliitossa. Reetta Riihimäki on yksi KauppakamariTiedon Työsuhde-teoksen kirjoittajista.

Päivi Rauramo, Terveystieteiden maisteri, työhyvinvoinnin lähettiläs, kouluttaja, tietokirjailija, asiantuntija Työturvallisuuskeskus

Hän toimii yksityisten palvelualojen vastuuasiantuntijana ja koordinoi työmarkkinajärjestöjen edustajista koostuvan palveluryhmän toimintaa. Hän on tietokirjailija, kokenut kouluttaja ja luennoitsija, joka kouluttaa myös englanniksi. Koulutukseltaan hän on työfysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri (opintokokonaisuus: työpsykologia ja johtaminen, ergonomia, aikuiskasvatus).

Peruutusehto

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään viikko (1) viikkoa ennen tilaisuutta. 7-5 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.

Etelä-Pohjanmaan kauppakamarilla on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Koulutuksen toteuttamisen ehtona on riittävä osallistujamäärä.