STRIIMI: Reskontranhoitajasta kirjanpitäjäksi 11.-12.11.2020

Aika: 11.11.2020 klo 8:30 - 15:30
Ilmoittaudu viimeistään 9.11.2020
Kouluttaja: Kirjanpidon asiantuntija Teija Kerbs, Helsingin seudun kauppakamari
Kenelle Kirjanpitäjille sekä reskontraa työssään käsitteleville

Kehitä kirjanpitotaitojasi ja tule tehokurssille, jossa käydään läpi reskontrien osuus kirjanpidossa. Kuulet, miten kaikista osa-alueista muodostuu pääkirjanpito sekä miten luotettava kuukausiraportti syntyy.

Ohjelmassa luvassa:

• reskontrat pääkirjanpidon yhteydessä
  • muut osakirjanpidot pääkirjanpidon yhteydessä
  • ulkoinen ja sisäinen laskentatoimi
  • tuloksen ja taseen läpikäynti
  • jaksotukset, kulutositteet, itse laaditut tositteet
  • tase-erittelyt, verotili
  • raportointi, budjettivertailu
  • omaveroilmoitus
  • tilinpäätös, pieni ja suuri kirjanpitovelvollinen

Myös tilinpäätöksessä vaadittavat tiedot niin pieneltä kuin suureltakin yritykseltä tulevat päivien aikana tutuiksi. Teoriaa täydentävät useat oppimista tukevat harjoitustehtävät.

Ilmoittauduthan 6.11. mennessä tästä tai amanda.peltola(at)kauppakamari.fi, p. 040 533 8537.

Reskontrat pääkirjanpidon yhteydessä

• tositteelle annetut vaatimukset
  • kirjausketju
  • tilien valinta, kannanotto verotukseen
  • kustannuspaikat, projektit
  • jaksotukset eri kuukausille
  • laskuttamattomat myynnit
  • kierrossa olevat ostolaskut
  • täsmäytys kirjanpitoon

Muut osakirjanpidot pääkirjanpidon yhteydessä

• käyttöomaisuuskirjanpito
  • palkkakirjanpito
  • varastokirjanpito
  • kassakirjanpito

Ulkoinen ja sisäinen laskentatoimi

• ulkoisen laskennan tehtävä
  • sisäisen laskennan tarkoitus

Tuloksen ja taseen läpikäynti

• mallitilikartta ohjaa tuloslaskelmaan ja taseeseen kirjaamista
  • debet vai kredit tiliöinnissä
  • tuloslaskelma, mitä se kertoo ja mistä eristä se rakentuu
  • tase, mitä se kertoo ja mistä eristä se rakentuu

Tiliöintiharjoitus

Jaksotukset, kulutositteet, itse laaditut tositteet

• palkkajaksotukset
  • korkojaksotus
  • poistot
  • varaston muutos
  • verojaksotus
  • kulutositteet
  • muistiot

Tiliöintiharjoitus

Tase-erittelyt, verotili

• tase-erien läpikäynti
  • verotilin läpikäynti / täsmäytys

Raportointi, budjetti vertailu

• onko kaikki kirjaukset tehty
  • tuloksen ja taseen läpikäynti
  • vertailu budjettiin

Omaveroilmoitus

• mistä tiedot omaveroilmoitukselle
  • koska ilmoitus annetaan
  • maksut verotilille

Tilinpäätös pieni ja suuri kirjanpitovelvollinen

• tilinpäätöksessä annettavien tietojen määrä

STRIIMIN OHJE

Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat neljä (4) päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä.

Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Striimiin osallistuminen on samanhintainen kuin osallistuminen paikan päällä. Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai puhelimitse 09 2286 0360

Jäsenetuhinta 750,00 € +alv 24 %
Normaalihinta 950,00 € +alv 24 %

Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali.

1. päivä

8.30 ilmoittautuminen ja yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00-12.30 lounastauko
14.00 tauko
15.00 koulutus päättyy

2. päivä

8.45 yhteyden avaus
9.00 koulutus alkaa
10.15 tauko
12.00.-12.30 lounastauko
14.00 tauko
15.30 koulutus päättyy

Kirjanpidon asiantuntija Teija Kerbs, Helsingin seudun kauppakamari

Teija Kerbs toimii kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa. Jäsenyrityksille annettavan neuvonnan lisäksi Kerbsin tehtäviin kuuluu asiakkaiden koulutus taloushallinnon eri osa-alueilla. Kerbs on työskennellyt pitkään erityyppisten yritysten taloushallinnon parissa ja hänellä on monipuolinen kokemus taloushallinnon eri osa-alueista.